Bursa’da 10 fabrika yandı! Patlamalar gerçekleşti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 SAAT İÇİNDE HAKİMİYET ALTINA ALINDIKontrolden çıkan yangın, takımlar tarafından 7 saat sonra hakimiyet altına alınabildi. Alevler, 110 dönümlük alanın 70 dönümlük kısmında tesirli oldu. Ayrıca İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yangından kaynaklı rastgele bir can kaybı yaşanmadığını belirtti. 10 fabrikadan 4’namda ise ağır zarar oluştu. Soğutma çalışmaları ise etkin olarak hali hazırda devam ediyor.

VALİ AÇIKLAMA YAPTIBursa Valisi Yakup Canbolat, hadise yerine giderek çalışmaların takibini bizzat kendisi yaptı. Canbolat mevzuyla alakalı olarak, “Orçal adlı mobilya fabrikasında saat 15.30 gibi yangın çıktı. İlk 6 dakikada takımlar müdahaleye başladı. Tam takımlarımızı buraya sevk etmiş bulunmaktayız. Şu an haysiyetiyle 50’ye yakın vasıtayla, 100’e yakın personelle müdahale ediliyor. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğünden 1 helikopter, Balıkesir ve Şehir Jandarma Komutanlığından 1’er helikopterle müdahale ediliyor.

Etraf şehirlerden de küle köpük dediğimiz uygulamayı, AFAD başkanlığı üzerinden istedik. Şükürler olsun içeride rastgele bir insan yok, insan tahliyeleri yapılmış. Yangın büyük. Bir can kaybı olmadığını değerlendirdik. 2 tane dumandan etkilenen, sağlık kurumunda rehabilitasyon gören, vaziyeti ağır olmayan hastamız var.

Yangının 10 fabrikada tesirli oldu ve takımlar, havadan ve karadan müdahalede bulundular. Yangın söndürme çalışmaların asıllaştığı sırada zaman zaman patlamalar alana geldi. Aynı vaziyetin değişik fabrikalarda da yalanma olasılığına karşı tahliye harekâtları tek tek başlatıldı.

Henüz nedeni tanımlanamayan bir neden dolayı Bursa İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde bir kuruluşta yangın alana geldi. Rüzgarın tesiriyle beraber dağılan alevler, kuruluşun yanında yer alan iplik ile orman mahsulleri fabrikalarını atladı. Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye İnegöl ve etraf şehirlerden çok rakamda itfaiye takımı sevk edildi

Fabrika yetkililerinin bir tespiti yok. Burası iç içe geçmiş fabrikalar var. 110 dönüm üzerine kurulmuş bir fabrika. Fabrikanın yarı kısmından itibaren müdahale etmeye çalışıyoruz, değişik kısmı kurtaralım diye.” ifadelerini kullandı.

Söndürme çalışmaları kapsamında yangına a havadan 3 helikopter ve 2 uçak ile müdahale etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa’da 10 fabrika yandı! Patlamalar gerçekleşti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz