Bursa’da anız yangını: Uludağ Üniversitesi kampüsünün olduğu ormana sıçradı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın, saat 14.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’nde anızların yakıldığı alanda çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Hayvan çiftliklerinin de bulunduğu bölgeden yükselen dumanlar kentin birçok noktasından görülürken, ihbarla bölgeye itfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait 27 araçla müdahale ediliyor. İl Jandarma Komutanlığı’na ait 1 helikopter de havadan müdahaleye başladı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, DHA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, “Şu anda jandarmamıza ait 1 helikopterle havadan müdahale ediyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait helikopter de bölgeye sevk ediliyor. Alevlerin kampüs içerisindeki binalara sıçramaması için ekipler, yoğun çaba sarf ediyor. Yangını bir an önce kontrol altına almak için çalışıyorlar” dedi.

Alevler Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsünün de içinde olduğu ormana sıçradı. Yangının binalara ulaşmaması için hem karadan hem de havadan müdahale sürerken, kampüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.

1kapak-001.jpg

Eşyalarını toplayan öğrenciler, valizleriyle birlikte, toplanma alanı olarak belirlenen kampüs içerisindeki cami inşaatının bulunduğu alana geldi.

1kapak-002.jpg

Kampüs içindeki başta atlar olmak üzere hayvanlar da tahliye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa’da anız yangını: Uludağ Üniversitesi kampüsünün olduğu ormana sıçradı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz