1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa’dan Akbelen’e destek: Kalbimiz Akbelen’de atıyor

Bursa’dan Akbelen’e destek: Kalbimiz Akbelen’de atıyor

featured
service

BURSA – Bursa Artvin Etraf Platformu BAÇEP, Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda maden sahası için yapılan ağaç kesimine karşı süren direnişe destek olmak emeliyle, Yerleşim Meydanı’nda basın açıklaması tertip edildi.

Bursa Su Ortaklaşayı abonelerinden Ferhan Ufak, hafta sonu direnişe destek olmak için Akbelen’e gittiklerini, 2 şahsın nezaretine alındığını, Cemile Boncuk’un jandarmanın itmesiyle düşmesi neticeyi kafa travması geçirdiğini söyledi.

Ufak, Cemile Boncuk’un iletisini alandakilere okudu. İletide, “Bizler hayatı oluşturan her şeyle, doğayla, suyla, sincapla denk, evrensel kıymetlere göre yaşamak istiyoruz. Biz, büyük insanlığız ve ayaktayız. İnanıyorum ki biz kazanacağız” ifadeleri yer aldı.

Basın açıklamasını okuyan platformun temsilcisi Ahmet Orhan, “insanlığın doğa ile savaş halinde olduğunu” söyledi.

Orhan, “Bu savaşın kazananı doğa olacak ve insanlık bu savaşı kendi canıyla ödeyecek. Her şey daha fazla para üzerine heyeti olan bu kumpas içinde sırf bir avuç muktedir, servetlerine servet katmak için sıhhatli geleceğimizi riske atıp, geleceği ipotek altına alıyor. Yalnızca ülkemiz değil, Dünya’nın bir hayli yerinde küresel ısınmanın izleri an ve an çoğalırken, bir ağacın gölgesinin, su yakalayan köklerinin ehemmiyeti çoğalırken ülkemizde küresel ısınmanın tesirlerini daha acı bir biçimde yaşıyoruz” diye konuştu.

Orhan, “Akbelen’de yöre ulusunun, duruşma kararlarının uygulanmasını istediğini ancak ulusa karşı bir hücum olduğunu” belirtti.

Orhan, “Anaparayı temsil eden IC Enerji-Limak Enerji’nin Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerine kömür sağlamak emeliyle, asrı aşkındır Akbelen’de yaşayan binlerce ağacımızın katledilmesini kabul etmiyoruz. Kendimizi doğanın bir parçası olarak kabul ediyoruz. Göçüp geldiğimiz Artvin’in doğadene karşı Cengiz Limak Paketin ve eşlerinin hatta ağa babalarının hücumlarına karşı durmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Artvin’de, Murgul’da, Cerattepe’de, Hod’da senelerdir ağaç kesiminin olduğunu belirten Orhan, “Bunca kasvet yetmiyormuş gibi akarsularımıza HES’ler, çayırlarımıza taş ocakları ve ormanlarımızı gençleştirme ismi altında hunharca katledilişinin acısını vicdanımızda paydan biz Artvin milleti Akbelen’in tasasını kendi tasamız olarak görüyoruz. Akarsularımıza HES’ler, çayırlarımıza taş ocakları ve ormanlarımızı gençleştirme ismi altında hunharca katledilişinin acısını vicdanımızda paydan biz Artvin milleti Akbelen’in tasasını kendi tasamız olarak görüyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursa’dan Akbelen’e destek: Kalbimiz Akbelen’de atıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz