1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çalışan anne babalar panikte! Okul giriş çıkış saatleri değişecek mi? Kış saatine geçilmeyince merak konusu oldu

Çalışan anne babalar panikte! Okul giriş çıkış saatleri değişecek mi? Kış saatine geçilmeyince merak konusu oldu

featured
service

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen “okul ve ders saati uygulaması” konulu genelge, çalışan anne babalar arasında büyük bir endişeye yol açtı. Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, mevcut okul saatlerinin değişmesi durumunda tüm programların alt üst olabileceğini vurguladı. Özmeriç, eğitim sisteminde yapılacak bir değişikliğin yalnızca okulları değil, aynı zamanda ailelerin günlük yaşamını da olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Yaz saati uygulamasının devam edeceği ve “kış saati” düzenlemesinin il bazında valiliklerin insiyatifine bırakıldığı belirtiliyor. Bu durum, okul giriş ve çıkış saatlerinin değiştirilmesi ihtimalini gündeme getiriyor. Özmeriç, “Mevcut sistemde okul saatleri, velilerin mesai saatleriyle uyumlu bir şekilde ayarlanmış durumda. Eğer bu saatler değişirse, veliler çocuklarını okula bırakma konusunda ciddi zorluklar yaşayacak” dedi.

Okul saatlerindeki olası değişiklikler, sadece velileri değil, aynı zamanda servisçi esnafını da olumsuz etkileyecek. Özmeriç, “Eğer saatler değişirse, hem öğrenci hem de işyeri servisleri sağlamakta zorluk yaşayabiliriz. Bu durum, maliyetleri artıracak ve hem ülke hem de aile ekonomisine olumsuz yansıyacaktır” şeklinde uyarılarda bulundu.

yeni-proje-8-001.jpg

Aydın’ın bu konuda şanslı olduğunu ifade eden Özmeriç, Vali Yakup Canbolat’a güvendiğini dile getirdi. “Valimiz, eğitim camiası, veliler ve servisçi esnafıyla bir araya gelerek en uygun çözümü bulacaktır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çalışan anne babalar panikte! Okul giriş çıkış saatleri değişecek mi? Kış saatine geçilmeyince merak konusu oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz