1. Haberler
  2. Gündem
  3. Can Atalay’dan ‘AYM kararı derhal uygulansın’ açıklaması: Artık söz konusu Meclis’in saygınlığı

Can Atalay’dan ‘AYM kararı derhal uygulansın’ açıklaması: Artık söz konusu Meclis’in saygınlığı

featured
service

Can Atalay için tahliye başvurusu

Atalay, AYM’nin kararının derhal uygulanarak hukuka dönülmesi gerektiğini belirtti. “Artık söz konusu olan Meclis’in saygınlığıdır” ifadeleriyle tepkisini dile getiren Atalay, hakkında art arda verilen hak ihlalleri kararlarının doğal sonucu olarak tahliyesini beklediğini ifade etti. Atalay, AYM kararlarının gecikmeden uygulanması ve vekilliğinin yeniden tanınması gerektiğini vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Atalay, mevcut durumu “anayasal kriz” olarak nitelendirerek, kimin hangi hakkı ve yetkiyi nasıl kullanacağının belirsiz olduğunu ve kuralsızlığın egemen olduğu bu durumun ülkeye zarar verebileceğinden endişe duyduğunu dile getirdi. AYM’nin gelişmeleri hukuk zeminine çekme kararının önemini hem kendisi hem de ülke için vurgulayan Atalay, şu ifadeleri kullandı:

Can Atalay, Anayasa Mahkemesi kararlarının gereklerinin ivedilikle uygulanmasını talep etti. Anayasa’nın açık hükümlerine daha fazla direnilmemesi gerektiğini belirten Atalay, hiç düşmediği tespit edilen milletvekilliğine ilişkin tüm prosedürlerin yerine getirilmesini ve tahliye edilmesini beklediğini ifade etti.

Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin konu ile ilgili üç kararının doğal ve zorunlu sonucu olarak hak ihlallerinin giderilmesini beklediğini belirterek, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Can Atalay’dan ‘AYM kararı derhal uygulansın’ açıklaması: Artık söz konusu Meclis’in saygınlığı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz