1. Haberler
  2. Gündem
  3. Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret eden Erkan Baş: ‘Numan Kurtulmuş gelip emir kuluyum desin’

Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret eden Erkan Baş: ‘Numan Kurtulmuş gelip emir kuluyum desin’

featured
service

Baş, Kurtulmuş’un “Hatay halkının helal oylarıyla seçilmiş milletvekilimiz Can Atalay’a diyecek ki ‘ Kusura bakmayın Can Bey biz de emir kuluyuz, ortada anayasa yok ortada hukuk adalet yok biz de bunların farkındayız ama elimizden bir şey gelmiyor” demesini istedi.

Can Atalay’la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, “Herhalde dünyada eşine rastlanılmayan bir durum, milletvekilimizle görüşebilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin almak ve cezaevine ziyarette bulunmak cezaevinde kendisi ile görüşmek zorundayız” diyerek cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Baş, Can Atalay’ın kendinden çok vatandaşın dertlerini ve ülkeye yaşananları konuştuğunu söyledi.

Baş, “Can, Ezgi Eygi isimli yurttaşımızın İsrailli katiller tarafından Filistin’de katledilmesini büyük bir acı ile andığını paylaştı. Can Narin’i konuştu. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu haksızlıkların hukuksuzlukların toplumu suskunlaştırma girişimlerinin bu gericiliğin yobazlığın ülkeyi esir alma sürecinin Narin’in katline giden boyutlarını uzun uzun değerlendirdik ve çocuklarımızın yaşayabileceği bir ülke kurmak için sürdürmemiz gereken kavgayı konuştuk. Sokakta vatandaşın yaşadığı tüm dertler, işsizlik, yoksulluk her geçen gün zorlaşan hayat şartları, işçi arkadaşlarımızın sürdürdüğü direnişler, Can’la kendisinden çok daha fazla bunları konuştuk. Bütün bu sürecin bir bütün olduğunu, bu iktidar eliyle ülkenin anayasasız yönetilen anayasanın rafa alındığı ve tüm ülkenin kaderinin bir kişinin iki dudağına sıkıştırıldığı, özgür düşüncesini isteyen yurttaşların susturtulduğu, gazeteci ve siyasetçilerin susturulduğu, yoksulun adalete susadığı bir Türkiye’yi değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

İktidarı eleştiren Baş, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“Kendileri halka çıkacak yüz bulamayanlar, halkın önüne çıkacak yüzü olmayanlar bir milletvekilinin halka buluşmasını engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bundan daha bir özeti olamaz.”

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenen Baş, şöyle konuştu:

“Gerçekten bizimle yaptığı görüşmelerde samimiyse, bugüne kadarki siyasi hayatında savunduğunu iddia ettiği değerlerde samimiyse yapması gereken bir tek şey kaldı, Ankara’dan yola çıkacak, Silivri’ye gelecek ve Hatay halkının helal oylarıyla seçilmiş milletvekilimiz Can Atalay’a diyecek ki ‘ Kusura bakmayın Can Bey biz de emir kuluyuz, ortada anayasa yok ortada hukuk adalet yok biz de bunların farkındayız ama elimizden bir şey gelmiyor, biz de emir kuluyuz,’ Numan Kurtulmuş’un şu an için kurabileceği tek inandırıcı cümlesi bu olabilir. İktidara sesleniyorum, yarın öbür gün bunların hepsinin unutulacağını düşünüyorsunuz ama sizleri uyarıyorum, bu kadar açık hukuksuzluklar, suçlar işledikten sonra yarın öbür gün siyaseten bu halk sizi mutlaka emekli edecek ömür boyu huzur içinde yaşayabileceğinizi düşünüyor musunuz? “

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret eden Erkan Baş: ‘Numan Kurtulmuş gelip emir kuluyum desin’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz