1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cemal Enginyurt’la Sırrı Süreyya Önder’in ‘fetva’ tartışması Meclis’i kahkahaya boğdu: Kudreti olmayana farz değil

Cemal Enginyurt’la Sırrı Süreyya Önder’in ‘fetva’ tartışması Meclis’i kahkahaya boğdu: Kudreti olmayana farz değil

featured
service

Enginyurt’un Diyanet İşleri Başkanı’na çağrısı şöyleydi: “Diyanet İşleri Başkanı haç ibadetinde olduğu için sizin aracılığınızla Diyanet İşleri Başkanı’na sesleniyorum. Emeklileri bu sene kurbandan muaf tutalım. Çünkü emeklilerimiz dini vecibesini yerine getiremediği için vicdan azabı çekiyor. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda derhal bir fetva yayınlamalı.”

Önder ise bu talebe kayıtsız kalmadı ve espri dolu bir yanıt verdi: “Beni böyle işlere aracı etmeyin diye kaç kere ricacı oldum. Zaten şeran kudreti olmayana farz değil, zekat düşer bugüne emeklilere fitre zekat düşer. O yüzden bence herhangi bir içtihada gerek yok yani. Sağ olasın.”

Enginyurt, Meclis kürsüsünden şöyle seslendi: “Emeklilerimiz dini vecibesini yerine getiremediği için vicdan azabı çekiyor. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda derhal bir fetva yayınlamalı.”

Bunun üzerine Önder, tebessüm ettiren bir cevapla karşılık verdi: “Beni böyle işlere aracı etmeyin diye kaç kere ricacı oldum. Zaten şeran kudreti olmayana farz değil şey düşer, zekat düşer bugüne emeklere fitre zekat düşer. O yüzden bence herhangi bir iştihada gerek yok yani.”

Bu diyalog, Meclis’te gülümsemelere neden oldu. Önder’in esprili yaklaşımı, siyasi tartışmalara mizahi bir soluk kattı. Enginyurt’un fetva talebi ve Önder’in yanıtı, Genel Kurul’da bulunan milletvekillerinin de dikkatini çekti ve salonda hafif bir kahkaha dalgası yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cemal Enginyurt’la Sırrı Süreyya Önder’in ‘fetva’ tartışması Meclis’i kahkahaya boğdu: Kudreti olmayana farz değil
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz