1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çeşme-Sakız Adası seferleri iptal

Çeşme-Sakız Adası seferleri iptal

featured
service

Çeşme Ulusoy Limanı’nda yaşanan bu durum, seferleri gerçekleştiren üç Türk firmayla bir Yunan firmasının ortak kararı sonucu alındı.

Acente yetkilisi Nezihe Ertürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çeşme’de olan 3 firma ve Yunanistan’daki 1 Yunan firma olarak sefer yapmıyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Çarşamba günü toplantımız var ama eğer bir sonuç alamazsak önümüzdeki hafta sonu da devam edecek” ifadelerini kullandı.

Sakız Adası’na geçişlerde alınan liman güvenlik hizmeti ücretinin, Yunanistan’ın 10 Haziran tarihli kararıyla kişi başı 0,50 sentten 5 avroya çıkarılmasının ardından, acenteler geçmiş tarihlerde satılan biletlerin muaf olacağını belirtti. Ancak, firmalar Sakız Belediyesi’nin geriye dönük ücret talebinin kendileri için büyük bir mali yük oluşturduğunu vurguladı.

Ertürk, “Bu zam, zaten mevcut maliyetlerimizin çok üzerinde. Sakız Adası Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde durumu ilettik; ancak alınan kararların bir çözüm bulmasını umuyoruz” dedi.

Hafta sonları seferlerin durdurulmasının ardında yatan sebepler arasında, tatil amaçlı yoğun seyahat talebi olduğu ifade edildi. Ertürk, iş ve sağlık gibi diğer seyahat nedenleriyle hafta içi seferlerin devam edeceğini, ancak hafta sonları seferlerin iptal olabileceğini belirtti.

Çeşme’deki bu duraklama, 3 bin kişinin Sakız Adası’na geçişini engelledi ve limanda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. 31 yıldır sektörde olan Ertürk, “İlk kez böyle bir şey görüyorum. Şu andaki sessizlik ürkütücü” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çeşme-Sakız Adası seferleri iptal
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz