1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cezayir, Lübnan’a 30 Bin Ton Akaryakıt Gönderdi

Cezayir, Lübnan’a 30 Bin Ton Akaryakıt Gönderdi

service

Cezayir, Lübnan’daki elektrik krizine cevap verme amacıyla gönderdiği 30 bin ton akaryakıt, Lübnan’ın kuzeyindeki Trablusşam Limanı’na ulaştı. Bu akaryakıt, elektrik üretiminin yeniden başlatılması için ilk yardım paketi olarak değerlendiriliyor.

Cezayir devlet şirketi Sonatrach’tan gelen yazılı açıklamada, “Akaryakıt yüklü gemimiz, gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra yükünü Lübnan’ın Trablusşam Limanı’nda boşaltmaya hazırlanıyor.” denildi. Tankerin, Abdulmecid Tebbun liderliğindeki Cezayir hükümetinin talimatı doğrultusunda 22 Ağustos’ta Skikda Limanı’ndan yola çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, elektrik santrallerinin tekrar devreye alınması ve elektrik arzının yeniden sağlanması amacıyla gönderilen 30 bin tonluk ilk yük, enerji verimliliği açısından yüksek kaliteli ve düşük kükürt içeren özelliklere sahip olduğu belirtildi.

Gemi, Cezayir’in Lübnan Büyükelçisi Reşid Belbaki ve Lübnan Enerji ve Su Bakanı Velid Feyyad tarafından Trablusşam Limanı’nda karşılandı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile Cezayir Başbakanı Muhammed Nezir el-Arbavi, 18 Ağustos tarihinde telefonda görüştü. Bu görüşme sonrasında, Lübnan’daki elektrik kesintisi krizinin çözümüne yardımcı olmak amacıyla Cezayir’in hızla yardım göndereceği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cezayir, Lübnan’a 30 Bin Ton Akaryakıt Gönderdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz