1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçimler ve Belediyecilik Üzerine Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçimler ve Belediyecilik Üzerine Konuştu

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur’da düzenlenen İl Belediye Başkanları Toplantısı’nda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özel, dünya genelinde yönettikleri nüfus açısından en yoğun sosyal demokrat belediyecilik hizmeti sunan parti haline geldiklerini belirtti.

Özel, parti olarak 47 yıl aradan sonra Türkiye’nin birinci partisi haline geldiklerini ifade ederek, başarılarının temelinde 2019 yılındaki İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya büyükşehir belediyelerindeki kazançların yattığını söyledi. “Bu başarıyı elde ederken, belediyeleri kaybettirmek isteyenlere karşı büyük bir direnç gösterdik ve şehirlerimizi daha da ileri taşıdık.” dedi.

Toplantıda SGK borçlarına da değinen Özel, “SGK’nın belediyeye haciz yolladığı durum hiç görülmedi.” diyerek hükümetin bu konudaki sorumluluğunu vurguladı. Belediyelerin en büyük sorunlarının kaynak eksikliği olduğuna dikkat çeken Özel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın örneğini vererek, nüfus yoğunluğuna rağmen sağlanan kaynak desteğinin yetersiz olduğunu ifade etti.

Belediye hizmetlerinin aksamaması adına büyük bir dayanışma içerisinde olunması gerektiğini belirten Özel, “Birbirimizin yardımına koşacağız. Sadece belediyecilik sorunu değil; bu bir dayanışma meselesi.” dedi. Özel, bu yaklaşımın Türkiye’nin geleceği için hayati olduğunu vurgulayarak, CHP’nin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki hedeflerine ulaşmak adına büyük bir sorumluluk taşıdığını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yerel Seçimler ve Belediyecilik Üzerine Konuştu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz