1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Lideri Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nu Eleştirdi

CHP Lideri Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nu Eleştirdi

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğitim sendikaları ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Özel, gündemde olan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi hakkında, “Bu haliyle bir meslek kanunu olmaktan çok uzak. Bu teklif, atanmayan öğretmenlerin diplomalarını çalma projesidir,” dedi.

CHP Genel Merkezinde yapılan toplantıda, eğitimin ana gövdesinin değişmeyeceği ve doğru hedeflerin belirlenmesi adına bir çalışma yürütme arzusu dile getirilerek, “Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki başarıların temelinde mutabakata varılmış ulusal bir eğitim programı bulunuyor,” ifadelerini kullandı.Müfredatın Önemi

Müfredatın, anayasa kadar önemli bir konu olduğunu vurgulayan Özel, eğitim politikalarının birlikte yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Kanunun yeterince tartışılmadan geçmeye çalışıldığını söyleyen Özel, “Ekim ayında görüşmelere devam edilecek. Ancak bu teklif, uzun vadede ciddi sıkıntılar doğurabilir,” dedi. Özel, mülakat sisteminin kaldırılması sözü verilmesine rağmen, bu uygulamanın devam ettiğini kaydetti.Öğretmen Maaşları ve Gelecek Hedefleri

Özel, özel okullarda öğretmenlerin asgari ücret ve altında çalıştığını belirterek, öğretmen maaşlarının 2002’den bu yana ciddi bir düşüş yaşadığını dile getirdi.

CHP’nin eğitim ve ekonomi alanında önemli hedefler belirleyeceğini ifade eden Özel, 4-9 Eylül tarihlerinde yapılacak İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda bu konuların detaylıca ele alınacağını belirtti.

Kurultayın ilk günü Sivas’ta, sonraki günler ise Ankara’da gerçekleştirilecek. Özel, CHP’nin milli eğitim konularındaki programının, çağdaş ve geleceği kucaklayan bir çalışma olacağına vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Lideri Özgür Özel, Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nu Eleştirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz