1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’de Tüzük Kurultayı heyecanı başladı

CHP’de Tüzük Kurultayı heyecanı başladı

featured
service

CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nun atamaları tartışma konusu oldu

Kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ittifaklar konusunda kesin tavizler vermediklerini belirtti. “Sırf ittifak yapmak için olmayacak tavizler vermedik, olmayacak tekliflere ‘evet’ demedik. Bu örgütün, milletin veya herhangi bir belediye başkanımızın hakkını kimseye yedirmedik” dedi. Özel, ittifakın partilerle değil, milletle yapılması gerektiğini ifade etti.

Özel, CHP kurultaylarının liderlerden talimat alan değil, liderlere ve kadrolara talimat veren bir yapıda olduğunu vurguladı. Geçen yılki kurultayın, partiyi iktidara taşıma görevini verdiklerini belirten Özel, yaş ortalaması 43 olan Parti Meclisi ve 46 olan Merkez Yönetim Kurulu oluşturduklarını söyledi. Ayrıca, kadın-erkek eşit temsile dayalı bir gölge kabine kurduklarını belirtti.

CHP PM toplantısı sonrası Deniz Yücel’den açıklama: “Mustafa Kemal’in askeri olmak, vatanını ve milletini sevmek demektir”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde bir tek kadının bulunduğunu hatırlatan Özel, CHP’nin kadın-erkek eşitliğine verdiği önemi vurguladı. “Bu ülkenin kurucu kadrolarının zihinlerinde bu yoktu” diyen Özel, CHP’nin kadın temsilini artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca, aktif dış politika yürütme sözü verdiklerini ve uluslararası ilişkileri güçlendirme çabalarını anlattı.

Özel, Filistin’in haklı davasını savunduğunu ve bu konuyu çeşitli uluslararası platformlarda gündeme getirdiğini belirtti. Filistin’in haklı davasını savunmanın CHP’nin tutarlı ve kararlı bir tutum olduğunu ifade etti.

CHP Keçiören’de il danışma kurulu toplantısı yaptı: Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’dan ‘iktidar’ çıkışı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de Tüzük Kurultayı heyecanı başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz