1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’den AK Parti’ye tepki: “AYM’yi kapatırız” diyen anlayışla yeni anayasa yapılmaz

CHP’den AK Parti’ye tepki: “AYM’yi kapatırız” diyen anlayışla yeni anayasa yapılmaz

featured
service

TBMM’de basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emir, yeni anayasa tartışmalarının temelinde hukuka uygunluk ve mevcut anayasa hükümlerine saygı olması gerektiğini vurguladı. “Anayasa’yı her gün ihlal eden, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına uymayan bir anlayışla yeni anayasa yapılmaz” diyen Emir, AK Parti’nin anayasa çalışmalarındaki samimiyetini sorguladı.

CHP Grup Başkanvekili, anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine yönelik düşüncelere sert tepki göstererek, “İlk 4 madde bu devletin teminatıdır. Kim bu maddeleri değiştirmeye kalkarsa, karşısında 85 milyon vatandaşımızı bulur” ifadelerini kullandı. Emir, özellikle laiklik, demokratik hukuk devleti ve cumhuriyet gibi anayasal temellerin dokunulmaz olduğunu belirtti.

Emir, AK Parti ve MHP’nin, HÜDAPAR ile iş birliği yaparak anayasanın temel maddelerini değiştirmeyi planladığını iddia etti. Bu durumu “yerlilik ve millilik” söylemleriyle çelişkili bulduğunu belirten CHP’li vekil, “HÜDAPAR ile kol kola giren bu partiler, anayasanın temel taşlarını sarsmak istiyorlar. Ancak bu yolda ilerlerlerse 85 milyonu karşılarında bulacaklarını unutmamalılar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’den AK Parti’ye tepki: “AYM’yi kapatırız” diyen anlayışla yeni anayasa yapılmaz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz