1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’den öğretmenlik meslek kanunu teklifine tepki: Atatürksüzleştirme çabası var

CHP’den öğretmenlik meslek kanunu teklifine tepki: Atatürksüzleştirme çabası var

featured
service

CHP milletvekilleri, önergenin “Atatürk ilke ve inkılaplarını” içermemesi ve öğretmen haklarını yeterince korumaması nedeniyle eleştirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitimciler tarafından “meslek nöbeti” ile protesto edilirken, akademisyenlerden de destek geldi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin yeterince vurgulanmadığını belirterek, “Bu toprakların en büyük değeri Atatürk’tür. Önerge Atatürk ilke ve inkılaplarını içermiyor, kabul edilemez” dedi. Grup Başkanvekili Murat Emir ise, “Atatürk’ün devrimlerinin ve milliyetçiliğinin eksikliği, bu kanun teklifinde açıkça görülüyor,” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda en çok eleştiri alan bölümlerden biri de Milli Eğitim Akademisi oldu. Cumhuriyet’in aktardığına göre, akademinin “siyasi iktidarın kendine yakın öğretmen yetiştirme projesi” olarak nitelendirilmesi eğitim çevrelerinde endişe yarattı. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, “Burada Atatürksüzleştirme çabası var. Sinsi bir sansür söz konusu, kabul etmemiz mümkün değil,” ifadelerini kullandı.

Hazırlık eğitimi alacak aday öğretmenler, sınavlarla seçilecek ve eğitim süresince teorik ve uygulamalı dersler görecekler. Hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanacak. Öğretmen adaylarına, akademide 14,190 TL aylık ücret ödenmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’den öğretmenlik meslek kanunu teklifine tepki: Atatürksüzleştirme çabası var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz