1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li İnan Akgün Alp’ten taşımalı eğitim yönetmeliğine dava

CHP’li İnan Akgün Alp’ten taşımalı eğitim yönetmeliğine dava

featured
service

CHP’li Alp, Kars’ın Susuz ilçesindeki Ortalar köyünde düzenlenen basın toplantısında, yönetmeliğin yarattığı sorunları köylülerle birlikte dile getirdi. Sorunları sosyal medya hesabında “Çeyrek asır süren AK Parti iktidarından sonra ülkenin geldiği durum bu. İmam Hatip Okulları yoksa servis de yok, yemek de yok!” ifadeleriyle özetledi.

Ortalar köyünün muhtarı, köydeki çocuklardan beşinin imam hatip okullarına kaydedilmediği için devlet destekli servis ve yemek hizmetlerinden faydalanamadığını belirtti. Bu çocukların günlük ulaşım ve yemek masraflarını ailelerin kendi imkanlarıyla karşıladığını vurguladı.

Muhtar, “Köylümüz günlük yol ve yemek ücretlerini karşılamakta zorlanıyor. Durumu hiç iyi olmayanlar var, ya hayvan satıyoruz ya da süt gelirimizle geçinmeye çalışıyoruz” dedi.

CHP’li Alp, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya da çağrıda bulunarak, “Temel geçim kaynağımız hayvancılık ve bu sorunun çözümü için litre başına 5 liradan az olmamak üzere çiğ süt destek primi ödenmesini talep ediyoruz. Ayrıca köy çocuklarımız için servis ve yemek hizmetlerinin sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li İnan Akgün Alp’ten taşımalı eğitim yönetmeliğine dava
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz