1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Murat Emir, 5 TL’lik madeni parada “Türkiye Yüzyılı” logosuna tepki gösterdi

CHP’li Murat Emir, 5 TL’lik madeni parada “Türkiye Yüzyılı” logosuna tepki gösterdi

featured
service

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, AK Parti iktidarını tarım politikaları konusunda eleştirirken, basın toplantısında 5 TL’lik madeni parada yer alan “Türkiye Yüzyılı” logosuna da tepki gösterdi.

Emir, AK Parti’nin tarım politikalarını eleştirerek, “Bu ülke sizin babanızın malı mı? Türkiye’nin parası, sizin AKP reklamı yapacağınız bir alan mı?” şeklinde sert ifadeler kullandı. Ayrıca, madeni paranın basılmasında siyasi amaçların ön plana çıkarılmasına karşı çıktı.

5 TL’lik madeni paraların üzerinde yer alan Atatürk rölyefinin ardından “Türkiye Yüzyılı” logosunun kullanılmasına da tepki gösteren Emir, Türkiye’nin parasının siyasi reklam aracı olarak kullanılmasını eleştirdi.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan 5 TL değerindeki madeni paralar, Cumhuriyet’in 100. yılı hatırası olarak tedavüle sokulmuştu. Bu kararın ardından CHP’li Murat Emir’in logosu tartışması gündeme oturdu.

Murat Emir, basın toplantısında AK Parti iktidarının tarım politikalarını da eleştirerek, çiftçinin kaderine terk edildiğini ve üretimin önemsenmediğini dile getirdi. Ekmeklik buğday fiyatlarının artışına dikkat çeken Emir, çiftçilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Murat Emir, 5 TL’lik madeni parada “Türkiye Yüzyılı” logosuna tepki gösterdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz