1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’dan değişiklik önerisi: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, partimizin öncelikli hedefi olmalı

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’dan değişiklik önerisi: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, partimizin öncelikli hedefi olmalı

featured
service

Salıcı, Türkiye’deki başkanlık sistemini eleştirerek, “Başkanlık elbisesi Recep Tayyip Erdoğan’a özel dikilmiştir. Demokratik siyasal kültürün geliştirilmesi ve başkanlık sisteminin tahribatının onarılması doğrultusunda, iktidarımızın ilk döneminde Türkiye’yi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e taşımak Parti’nin amaçlarından birisi olarak Tüzük’te açıkça ifade edilmelidir” dedi.

Salıcı, parti içi demokrasinin güçlendirilmesi için önseçim ilkesine vurgu yaptı. CHP’nin adaylarının önseçimle belirlenmesi gerektiğini belirten Salıcı, “Önseçim, vazgeçilmez ilkemizdir. Adaylar arasında fırsat eşitliğinin sağlanması için önseçimde harcama sınırı ve medya temsilinde eşitlik gibi somut kriterler konulmalıdır” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda, adayların daha adil bir süreçten geçmesini sağlamak için belirli kurallar ve kriterlerin uygulanmasının önemini dile getirdi.

Örgütün parti için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Salıcı, parti örgütü ile yerel yönetimler arasındaki hukukun netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Salıcı, “Yerel yönetimlerde kazandığımız anlamlı başarıyı kalıcı hale getirmek için örgütümüz ile yerel yönetimleri iç içe geçiren her türlü uygulamadan kaçınılmalıdır. Kurumsal yapılar birbirinden ayrıştırılmalıdır” diyerek bu iki yapının ayrıştırılması gerektiğini vurguladı.

Salıcı’nın önerileri arasında, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin kurultay delegesi olmaması gerektiği de yer aldı. Mevcut tüzüğe göre bu kişilerin kurultay delegesi olamayacağını hatırlatan Salıcı, “Kurultay delegeliğine seçilen yol arkadaşlarımız, bu görevleri sürerken belediye meclisi veya il genel meclisi üyeliğine aday olmamalıdır. Siyasete belediye veya il genel meclisi üyesi olarak devam etmeyi tercih eden arkadaşlarımızın kurultay delegeliğinden ayrılmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Parti içinde liyakatin önemine de dikkat çeken Salıcı, partinin seçilmiş makamlarında bulunanların üçüncü derece dahil olmak üzere kan ve kayın hısımlarının atama yoluyla siyasi bir göreve getirilmesinin doğru olmadığını belirtti. Bu tür atamaların parti içinde ve kamuoyunda olumsuz algılar yaratabileceğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’dan değişiklik önerisi: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, partimizin öncelikli hedefi olmalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz