1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Öztrak AK Parti’nin kullandığı kaynakları hatırlattı: ‘3 trilyon 111 milyar dolar’ kaynağı yiyip bitirdiler

CHP’li Öztrak AK Parti’nin kullandığı kaynakları hatırlattı: ‘3 trilyon 111 milyar dolar’ kaynağı yiyip bitirdiler

featured
service

‘YENİ VERGİLERİN TAMAMINA YAKINI BÜTÇEYE GİDECEK’

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda hem yasa teklifine hem de AK Parti hükümetinin harcamalarına tepki gösteren Öztrak, “Teklifin 2 maddesi mali tablolarda enflasyon düzeltmesiyle, 1 maddesi MTV kapsamının genişletilmesiyle, 1 maddesi (savunma sanayi değil) Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla, 3 maddesi oyuncaktan kol saatine kadar yeni kalemlerde ÖTV ihdasıyla, 2 maddesi ise yasanın yürütmesiyle ilgili.” diyerek teklifte sadece 3 maddenin doğrudan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’yla ilgili olduğunu söyledi.

Öztrak, “Başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve AK Parti Grup Başkanı, getirilen teklifin Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak yaratmak amaçlı bir paket olduğunu söyleyip, ‘Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek’ dese de, bu haliyle öngörülen vergi düzenlemelerinin tamamına yakını bütçeye gidecek.” dedi.

Faik Öztrak, AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı boyunca toplanan vergi miktarını, iç ve dış borçlar ile özelleştirme gelirlerini hatırlatırken, “AK Parti’den önceki hükümetler kullandıkları her 100 dolarlık kaynakla 714 dolar milli gelir sağlarken, AK Parti hükümetleri her 100 dolar kaynak kullanımına karşı sadece 514 milli gelir yaratabildi” vurgusunu yaptı:

“AK Parti Hükümetleri 22 yılda; 2 trilyon 867 milyar dolar vergi topladı. 146 milyar dolar dış borç, 35 milyar dolar iç borç kullandı. Milletin atadan kalma gerdanlıklarını satarak 63 milyar dolar özelleştirme geliri elde etti. Toplam ‘3 trilyon 111 milyar dolar’ kaynağı yedi bitirdi! Bu, AK Parti’den önceki 57 hükümetin 79 yılda kullandığı kaynağın 4,5 katıdır. AK Parti’den önceki hükümetler kullandıkları her 100 dolarlık kaynakla 714 dolar milli gelir sağlarken, AK Parti hükümetleri her 100 dolar kaynak kullanımına karşı sadece 514 milli gelir yaratabildi.”

AK Parti’nin “İtibardan tasarruf olmaz” yaklaşımını eleştiren Öztrtak, “Bu kadar imkanı har vurup harman savurdular. Şimdi “katılım payı”, “hizmet bedeli” diyerek yeni yeni vergiler salıyorlar. Nasıl katran kaynatılarak şeker olmazsa, Vergi de Savunma Sanayi kazanında kaynatılarak vergi olmaktan çıkarılamaz.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Öztrak AK Parti’nin kullandığı kaynakları hatırlattı: ‘3 trilyon 111 milyar dolar’ kaynağı yiyip bitirdiler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz