1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çoban sorunu mesleğini bıraktırdı! Baba yadigarı dedi bankacılıktan hayvancılığa geçti: Hem verimi hem üretimi artırdı

Çoban sorunu mesleğini bıraktırdı! Baba yadigarı dedi bankacılıktan hayvancılığa geçti: Hem verimi hem üretimi artırdı

featured
service

Çağlar Çetin, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 2010 yılında mezun olduktan sonra 2011 yılında bankacılık sektörüne adım attı. Çetin, bankacılık kariyerinde çeşitli şubelerde tarım portföyü olarak görev yaptıktan sonra, Sivas’ın Kangal ilçesindeki şubenin müdürlüğüne terfi etti. Ancak, babasından kalan hayvanlara çoban bulamamış olması, bankacılığı bırakma kararında etkili bir faktör oldu.

2019 yılında bankacılıktan ayrılarak Yeşilhisar ilçesine yerleşen Çetin, yaklaşık iki yıldır hayvancılıkla ilgileniyor. Başlangıçta 150 küçükbaş hayvanla başladığı işinde, 350’ye kadar hayvan sayısını çıkarmayı başardı. Çetin, hayvancılığın yanında tarım da yaparak kendi kaba yem üretimini gerçekleştirdiğini belirtiyor. Çetin’in bu süreçte karşılaştığı en büyük sorunlardan biri çoban bulma sıkıntısı oldu.

kayseride-bankaciligi-birakip-hayvanciliga-baslayan-caglar-cetin-3.jpg

Çağlar Çetin, gençlere hayvancılık ve tarım sektörleri hakkında bazı tavsiyelerde bulundu. Çetin, bu mesleklerin özellikle verimlilik ve üretkenlik açısından avantajlar sunduğunu belirtti. “Koyun bereketli ve verimli bir hayvandır” diyen Çetin, hayvancılığın dışarıda çalışılacak maaşlardan daha fazla getirisi olabileceğini vurguladı. Çetin ayrıca, üretimin ülke ekonomisi için ne kadar kritik olduğunu ve üretmeyen merkezlerin başarısız olma riski taşıdığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çoban sorunu mesleğini bıraktırdı! Baba yadigarı dedi bankacılıktan hayvancılığa geçti: Hem verimi hem üretimi artırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz