1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çöken bina sonrası KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’dan korkutan açıklama: İstanbul’da 5 milyon kişi ölümle burun buruna

Çöken bina sonrası KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’dan korkutan açıklama: İstanbul’da 5 milyon kişi ölümle burun buruna

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında riskli yapıların dönüşümüne hız kesmeden devam ediyor. 1982 yılında yapılan Kadıköy Bahadır Apartmanı’nın yıkımı öncesinde açıklamalarda bulunan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’da 200 bin binanın yıkılma riski taşıdığını ve bu binalarda yaşayan 4.8 milyon insanın tehlikede olduğunu belirtti.

İstanbul’da çöken binayla ilgili detay: 36 yıllık binanın 1,5 katı kaçak, malzeme deniz kumu

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm strateji belgesi kapsamında yapılan çalışmalara göre, olası bir Marmara depreminde 200 bin bina kullanılamaz hale gelecek. Bu da 1.2 milyon bağımsız birim ve 4.8 milyon insanın ciddi risk altında olduğu anlamına geliyor. Binalar olduğu yerde yıkılmaya başladı” dedi.

Kurt, vatandaşların inşaat maliyetlerindeki artışlar nedeniyle borçlanmaların altından kalkamadığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımız alım gücünün düşmesinden ötürü borçlanmaların altından kalkamıyorlar. Kamu bankalarına çağrıda bulunarak, riskli yapıda oturan vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlama seferberliğine katılmalarını istedik” dedi.

Ali Kurt, asgari ücretli bir vatandaşın aldığı maaşla evini yenilemesinin mümkün olmadığını belirterek, “Asgari ücretin üstüne çıktı inşaat maliyetleri. Bir vatandaşımız, asgari ücretle bir metrekare inşaat maliyetini karşılayamıyor” şeklinde konuştu.

KİPTAŞ olarak vatandaş lehine kefil olmaya hazır olduklarını belirten Kurt, kamu bankalarına ve yüklenicilere seslenerek, “Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlama seferberliğine katılmalarını istiyoruz. Yükleniciler, kar odaklı yaklaşıyorlar ve sürece paydaş olmaktan geri duruyorlar. Bu konuda merkezi yönetim ve yerel yönetimler teşvik edici adımlar atmalı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çöken bina sonrası KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’dan korkutan açıklama: İstanbul’da 5 milyon kişi ölümle burun buruna
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz