1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz: ‘Çorlu’ya altı yılda gelmeyen adalet metrobüs kazasında iki günde geldi’

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz: ‘Çorlu’ya altı yılda gelmeyen adalet metrobüs kazasında iki günde geldi’

featured
service

İstanbul Küçükçekmece’de 29 Ağustos’ta yaşanan, ikisi ağır 51 kişinin yaralandığı ve 22 yaşındaki Ferhat Uçar’ın hayatını kaybettiği metrobüs kazasının ardından gözaltına alınan sekiz kişiden beşi tutuklandı.

Mahkeme 31 Ağustos’ta, metrobüs şoförü D.M.Ç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E. ve Müdür Yardımcısı A.Y, Metrobüs Denetim Amiri Ş.Y. ve yüklenici firmanın şantiye şefi M.S.K’nın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Kazadan iki gün sonra gelen tutuklama haberleri, akıllara 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin ölümüne, 328 kişinin yaralanmasına sebep olan Çorlu tren kazasını getirdi.

Kazada dokuz yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, ANKARAGÜNDEM’a konuştu. Öz, geçen altı yılda tüm mağdur ailelerle birlikte verdikleri hukuk mücadelesini ve gerçek sorumluların, geçen bunca zamana, bunca çabaya rağmen halen yargılanmadığını anlattı:

Çorlu tren kazasının ardından mağdur ailelerin hukuk mücadelesi sonucunda dört yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yöneticisi sanık Mümin Karasu tutuklandı. Karasu, bir buçuk ay sonra tahliye edildi. Kazanın ardından ancak altı sonra aralarında yine Mümin Karasu’nun da bulunduğu dört kişi tutuklandı.

Öz, bunca çabayla dört kişinin yargılandığını ancak asıl sorumluların hiç sorgulanmadığını söylüyor:

Öz her iki olayın ardından işleyen süreci karşılaştırarak yargı mekanizmasının kişiye, kuruma, iktidara olan yakınlığa göre işlemesini eleştiriyor ve “İktidara yakın olmayan kim varsa adalet tarafından süründürülüyor diyor:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz: ‘Çorlu’ya altı yılda gelmeyen adalet metrobüs kazasında iki günde geldi’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz