1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çorlu’daki tren kazası faciasında gerekçeli karar açıklandı

Çorlu’daki tren kazası faciasında gerekçeli karar açıklandı

featured
service

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere yola çıkan ve içinde 362 yolcu ve 6 personelin yer aldığı tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi civarında raydan çıkarak devrilmişti. Kaza nedeniyle 7’si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi ise yaralanmıştı.

Tren kazasında kusurlu bulunan TCDD yetkililerine yönelik açılan davada gerekçeli karar açıklandı.

İlk davada 9 sanık, 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı ise yeni bilirkişi raporlarının ardından soruşturmayı genişletme kararı aldı. Bu süreçte, kazada sorumluluğu tespit edilen TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nden 9 kişi hakkında Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edilerek yeni bir dava açıldı.

Davada, hava durumunun izlenmemesinden, demiryolu hattında özel muayene yapılmaması, gerekli bakım çalışmalarının gerçekleştirilmemesi gibi ihmaller yer aldı.

Davanın 20’nci karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanıkları “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan cezalandırdı ve bazı sanıklar için ise sicil kayıtlarını göz önünde bulundurarak ceza indirimi uygulandı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, 9 sanığın 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığı ve 4 sanığın ise tutuklandığı ifade edildi. Diğer yandan Levent Kaytan, Burhan Ortancıl, Çetin Yıldırım ve Celalettin Çabuk için de beraat kararı verildi.

Verilen cezalar ise şu şekilde:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çorlu’daki tren kazası faciasında gerekçeli karar açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz