1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz

featured
service

Ortak basın açıklamasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. İlişkilerimizin geliştirilmesi konusunda kararlıyız. ” dedi.

Tarım, yükseköğretim ile halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında anlaşmalar imzaladıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Üç anlaşmayla işbirliğimizi ilerletme irademizi teyit etmiş olduk.Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmelerimizde karşılıklı yatırımlarımızı, günümüz koşullarında avantaj sağlayacak yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık. Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi de 2021 yılında rekor sürede inşa ettiğimiz Fier Dostluk Hastanesi’nin ortak işletilmesiyle sürdüreceğiz.Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk’un silahlı kuvvetlerinin askeri teçhizat ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da gereken desteği vereceğiz.”

İsrail’in Gazze ve Beyrut’a saldırmasına ilişkin Erdoğan, “Terör örgütleriyle ortak mücadeleyi görüştük. Netanyahu hükümeti küresel düzeni tehdit ediyor. Gazze’de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Acilen ateşkes yapılmalı. Kalıcı ateşkes, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde baskı için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Uluslararası toplum olarak gayret göstermeliyiz. ” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Arnavutluk Başbakanı Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadeleyi ele aldık. Terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Namazgah Camii’nin açılışını Edi Rama’yla birlikte gerçekleştireceklerini ifade ederek, ” Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet Vakfımızın desteğiyle Türk halkının Arnavutluk’taki Müslüman kardeşlerine hediyesi olan Namazgah Camii’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Balkanların en büyük camisi olan bu güzide eser, İslam’ın yüce değerleri olan barış ve birlik duygusunun yeşereceği bir ibadethane olacaktır.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz