1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kabine Toplantısı kararları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kabine Toplantısı kararları belli oldu

featured
service

Kabinenin Bir Yılı Geride Bırakması

Erdoğan, Kayseri’de düşen eğitim uçağı nedeniyle Türk Hava Kuvvetlerine ve kahraman ordumuza başsağlığı diledi. “Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad mekanlarını inşallah cennet eylesin,” dedi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Kayseri’de Düşen Eğitim Uçağı İçin Taziye Mesajı

Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından oluşturulan kabinenin görevdeki bir yılını tamamladığını belirtti. Yeni kabinenin, vatandaşların ülkenin direksiyonunda görmek istediği idarecilerden oluştuğunu ifade etti. “783 bin kilometrekare vatan toprağının her karışına, 85 milyon insanımızın her bir ferdine aynı nazarla yaklaşıyor ve aşkla hizmet ediyoruz,” dedi.

Adalet Alanında Yapılan Hizmetler

Adalet hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi konusuna büyük önem verdiklerini söyleyen Erdoğan, son bir yılda 52 bin metrekare kapalı alana sahip 5 Adalet Sarayı’nı hizmete açtıklarını belirtti. Ayrıca, toplam 972 bin metrekare kapalı alana sahip adliye binalarının inşaatına başlandığını ekledi.

Azalan Doğum Oranları ve Aile Kurumunun Önemi

Erdoğan, azalan doğum oranlarının ülkemizde ve dünya genelinde alarm verdiğini vurguladı. “Toplumun temel direği olan aile kurumunun önemini daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz,” dedi ve bu konuda yeni uygulamaların devreye alınacağını söyledi.

Kentsel Dönüşüm ve İstanbul’un Durumu

Cumhurbaşkanı, İstanbul’da kentsel dönüşümün hayati bir mesele olduğunu belirtti. 600 bin bağımsız bölümün acilen dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, Pazar günü Küçükçekmece’de çöken bina olayını hatırlatarak, “İstanbul bu konuda adım atmakta geciktikçe riskler daha da artacaktır,” dedi.

İşsizlik Oranında Düşüş

Erdoğan, işsizlik oranının yüzde 8,6 ile son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Kadın istihdam oranını yüzde 32,5’a çıkardıklarını ve İŞKUR aracılığı ile 1,3 milyon kişiyi işe yerleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, asgari ücret desteği uygulamasında destek tutarını 700 liraya çıkardıklarını ekledi.

Geri Ödeme Listesindeki İlaçlar

Son bir yılda 168’i kanser ilacı olmak üzere 570 adet ilacın geri ödeme kapsamına alındığını belirten Erdoğan, toplamda 8 bin 457 ilacın geri ödeme listelerinde yer aldığını açıkladı. Sağlık raporu olan hastaların aile hekimlerine giderek ilaçlarını yazdırmalarını kolaylaştırdıklarını ekledi.

Deprem Çalışmalarına Ayrılan Bütçe

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kabine Toplantısı kararları belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz