1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Rumen vatandaşlarına Türkiye’de kimlikle dolaşma izni

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Rumen vatandaşlarına Türkiye’de kimlikle dolaşma izni

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rumen vatandaşlarının Türkiye’ye kimlikle seyahat edebilmelerini sağlayacak düzenlemenin hayata geçirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2011 yılında Romanya ile stratejik ortaklık seviyesine taşınan ilişkilerin, bugün imzalanan ortak bildiri ile Türkiye-Romanya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin tesis edilmesiyle daha da güçlendirildiğini belirtti.

Erdoğan, karşılıklı ticaret hacminin iki yıl üst üste 10 milyar dolar seviyesini aştığını ve hedeflerinin 15 milyar dolara ulaşmak olduğunu vurguladı. Türk şirketlerinin Romanya’ya yaptığı yatırımların 8 milyar dolara yaklaştığını da ekledi.

Enerji alanında işbirliğinin artırılması konusuna değinen Erdoğan, savunma sanayii ve askeri işbirliğinin de önemli bir ivme kazandığını belirtti. Karadeniz’de kıyıdaş ve NATO müttefiki olarak Romanya ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

Terörle mücadelede Romanya’dan beklentilerini paylaşan Erdoğan, Türk ve Türk Tatar toplumlarını dostluk köprüsü olarak gördüklerini ve uyum içinde yaşamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Bu konuda Rumen makamlarına teşekkür etti.

Erdoğan, Rumen vatandaşlarının Türkiye’ye kimlikle seyahat etmelerini mümkün kılacak düzenlemenin hayata geçirildiğini açıkladı. Bu düzenleme ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Rumen vatandaşlarına Türkiye’de kimlikle dolaşma izni
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz