1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kobani Davası açıklaması: “Protesto değil terör kalkışmasıydı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kobani Davası açıklaması: “Protesto değil terör kalkışmasıydı”

featured
service

Ankara Beştepe’de, 26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemle ilgili pek çok konuda açıklama yaptı. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybetmesine ve Kobani Davası sonucuna da değindi.

Helikopter kazası sonrası ölen İran Cumhurbaşkanı Reisi için Erdoğan “Kendisi ile çok yakın bir diyaloğumuz vardı. Bu zor günlerde Türkiye, kardeş İran halkının yanında olacaktır. İran halkına, milletim adına başsağlığı dilerim. Tüm imkanlarımızı, arama ve kurtarma çalışmaları için seferber ettik” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Kobani Davası sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, “6-8 Ekim olayları bir protesto değildi, 37 insanımızın vahşice öldürüldüğü bir terör kalkışmasıydı. Kimse bu olayları meşru ya da mazur gösteremez. Bunu hesabı sorulmalıdır. Mahkeme kararı hakkında, haddini aşan yorumları kabul etmiyoruz. Mahkeme tarafından verilmiş kararlar, yüreğimize su serpmiştir. Bu karar, adalete olan inancı da güçlendirmiştir. 10 yıl sonra olsa da hak yerini buldu” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında şu sözlere de yer verdi: “Yargıda tarihi reformlara imza attık. Güven vermekte olan bir adalet anlayışı ile çalışıyoruz. Anayasanın değişmesini sağlayarak darbecileri yargıladık. Bizim iktidarımızda da milli iradeye kastedenler, yargılanıp cezalarını geç de olsa aldılar. 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’da başı çekenler, bağımsız Türk mahkemeleri tarafından mahkum edildi. Yurt dışına kaçanların da peşini kesinlikle bırakmayacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kobani Davası açıklaması: “Protesto değil terör kalkışmasıydı”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz