1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör ve demokrasi üzerine sert mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör ve demokrasi üzerine sert mesajlar

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Anadolu Medya Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin sivil siyasetle yan yana duramayacağını vurguladı. Erdoğan, terörle demokrasinin bir arada bulunamayacağını belirterek, Hakkari ile ilgili yargı kararının hukuka dayalı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, konuşmasında Anadolu medyasının demokrasi kültürümüzü güçlendirmedeki rolüne değindi. Mahalli medyanın halkın taleplerini ve eleştirilerini aktarmada önemli bir köprü görevi gördüğünü belirtti. Anadolu yayıncılığının her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Filistinli kardeşlerimizi savunmanın aslında insanlığı savunmak olduğunu ifade eden Erdoğan, Anadolu medyasının kritik kavşaklarda takdire şayan duruşlar sergilediğini belirtti. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar her dönemde milli iradenin yanında oldukları için teşekkür etti. Filistin’de yaşanan zulme sessiz kalınamayacağını vurguladı.

Erdoğan, Anadolu Ajansı ve TRT’nin Gazze’de işlenen cinayetleri tüm çıplaklığıyla dünyaya anlattığını belirtti. Soykırım karşısında sessiz kalanların bu lekeyi silemeyeceklerini ifade etti. Gazetecilerin katledildiği olaylara sessiz kalan batılı basını eleştirdi.

Hakkari’deki yargı kararına değinen Erdoğan, terörle sivil siyasetin yan yana duramayacağını, terörle demokrasinin bir arada bulunamayacağını vurguladı. Yargının bu kararı hukuka dayanarak verdiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosunda saldırgan tavırların kimseye fayda sağlamayacağını söyledi.

Erdoğan, belediyelerin halkın malı olduğunu, terör örgütlerinin arka bahçesi olmadığını ifade etti. Belediyelerin sırtını teröre yaslayanların değil, millete hizmet edenlerin olduğunu vurguladı. Bu ülkede kurumların tek sahibinin millet olduğunu, hukuki zeminde terörle mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör ve demokrasi üzerine sert mesajlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz