1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu İstatistikleri ve Mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu İstatistikleri ve Mesajları

service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na yapacağı konuşma öncesinde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, burada bölgesel ve uluslararası sorunlarla ilgili görüşlerini paylaşacaklarını ifade etti. “Gazze’deki soykırıma karşı ortak adımlar atılmalı” diyen Erdoğan, bu konunun önceliği olduğu vurgusunu yaptı.

Erdoğan, Gazze’deki insani durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekerek, “Kalıcı bir ateşkesin sağlanması için BM’ye büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, bölgede açlık ve temel ihtiyaçlar eksikliğinin ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

Erdoğan, Gazze’deki uluslararası tepkilerin artırılması gerektiğini belirterek, “İsrail’in hedefi sadece Gazze değil; saldırılarının Lübnan’a da yayılması endişe verici” şeklinde konuştu. İlk kıble olan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan saldırıları eleştirerek, bu durumun uluslararası güvenliği tehdit ettiğini vurguladı.

Bu yıl BM Genel Kurulu’nun dikkat çeker etkinliklerinden birinin BM Genel Sekreteri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘Geleceğin Zirvesi’ olduğunu belirten Erdoğan, “Küresel yönetişim mekanizmasında reform ihtiyacını vurgulayacağım” dedi.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri ve diğer ülke liderleriyle görüşmeler yapacaklarını, ayrıca Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla da bir araya geleceğini ifade etti. “Ziyaretimiz, ülkelerimiz ve insanlık için hayırlara vesile olsun” temennisinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu İstatistikleri ve Mesajları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz