Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz programı belli oldu! Kazakistan, Azerbaycan ve NATO Zirvesi gündemde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği içerisinde olacak. İşte Erdoğan’ın önümüzdeki günlerdeki ziyaretlerine dair detaylar:

Erdoğan’ın Temmuz programı, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’ya yapacağı ziyaret ile başlıyor. Şangay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, enerji, ticaret ve ikili ilişkiler gibi konuları ele alacak.

Kazakistan ziyareti sırasında planlanan önemli bir etkinlik, Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı baş başa görüşme. Görüşmenin gündeminde Rusya-Ukrayna savaşı, Karadeniz tahıl girişimi ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatı gibi stratejik konular bulunuyor. Ayrıca, Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG-PYD’nin faaliyetleri de ele alınacak.

Kazakistan’ın ardından Erdoğan, 6 Temmuz tarihinde Azerbaycan’ın Şuşa şehrine geçecek. Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, Hazar gazının Türkiye üzerinden batıya taşınması ve bölgesel ticari işbirliklerinin artırılması gibi konuları masaya yatıracak. Ayrıca, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreci de zirvenin önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Erdoğan’ın Temmuz ayındaki en önemli ziyaretlerinden biri ise 9-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek NATO liderler zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılacak ziyaret. Zirvenin odak noktaları arasında Rusya-Ukrayna gerilimi ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları gibi uluslararası krizler bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz programı belli oldu! Kazakistan, Azerbaycan ve NATO Zirvesi gündemde

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz