Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası orman yangınları ve yeni atamalar hakkında açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısının ardından yeni kabine üyelerini tebrik etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun atanmasını memnuniyetle karşıladı. Ayrıca, görevden affını isteyen Mehmet Özhaeski ve Fahrettin Koca’ya emekleri için teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram süresince Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarına da değindi. Diyarbakır Çınar ve Mazıdağı’nda yaşanan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçmesiyle birlikte orman yangınlarının riskinin arttığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, hafta sonu İzmir, Bursa, Balıkesir, Muğla ve Çanakkale’de meydana gelen yangınları hatırlattı. Bu felaketlerin genellikle ihmal ve tedbirsizlikten kaynaklandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarının sadece doğal sebeplerden kaynaklanmadığını, bölücü terör örgütünün de bu tür felaketleri bir terör yöntemi olarak kullandığını ifade etti.

Ülkenin karşı karşıya olduğu orman yangınlarına karşı alınan önlemleri de değerlendiren Cumhurbaşkanı, yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu ve bu konuda ciddi bir mücadele verdiklerini söyledi.

Orman yangınlarıyla etkin mücadele için önemli adımlar attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 uçak, 105 helikopter ve 5 binden fazla kara aracıyla yangın söndürme çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Ayrıca, bu ekipmanların ileri teknolojiyle donatıldığını ve sürekli olarak güncellendiğini belirtti.

Detaylar geliyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası orman yangınları ve yeni atamalar hakkında açıklama

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz