Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Yeni bakanlar Kurum ve Memişoğlu ilk kez katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yaklaşık bir aylık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeniden toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atanan Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına ilk kez katıldılar. Bakanların kendi alanları ile ilgili önemli sunumlar yapması bekleniyor.

Beştepe’deki toplantının ana gündem maddesi, emekli aylıklarında yapılacak artış ve yeni vergi paketi olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, ekonomik gelişmelere dair kapsamlı bir sunum yapacağı belirtildi. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı da belirlenecek. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı netleşecek.

Toplantıda, tasarruf tedbirleri ve en düşük emekli aylığına yapılacak artış da görüşülecek. Yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları da kabine üyelerine detaylı bir şekilde anlatılacak. Kamuda tasarruf ile enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye yönelik atılan adımlar ele alınacak.

Toplantının gündeminde sadece ekonomik konular değil, aynı zamanda bölgesel gelişmeler de yer alıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da masaya yatırılacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabinenin aldığı kararlar ve gündemdeki konularla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Bu açıklamaların, hem ekonomik hem de politik açıdan önemli mesajlar içermesi öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Yeni bakanlar Kurum ve Memişoğlu ilk kez katıldı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz