1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çuvalla gömüp hasat zamanı çıkarıyorlar: Kilosunu 350 liradan satıyorlar, 2,5 ayda hazır

Çuvalla gömüp hasat zamanı çıkarıyorlar: Kilosunu 350 liradan satıyorlar, 2,5 ayda hazır

featured
service

İşçiler, yüksek ağaçlara tırmanarak sırıklarla kestane kozalaklarını düşürüyor ve topladıkları meyveleri çuvallayarak ayrıştırmak üzere kuyulara gömüyor. Kara aşı cinsinin hasadı tamamlandıktan sonra, sarı aşı (şekerci) ve bellombol (tahta) türlerinin hasadı yapılacak ve bu süreç yaklaşık 2,5 ay sürecek.

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, bölgenin kestanelerinin lezzeti ve boyutlarıyla tercih edildiğini belirterek, markalaşma adına önemli adımlar attıklarını vurguladı. Kocaağa, “Bu yıl kestanemizin kalitesi ve verimi oldukça yüksek,” diyerek, fiyatların da üreticilerin yüzünü güldürecek seviyelerde olmasını beklediklerini ifade etti.

Kestane üreticisi Umut Şahin, bu yılki hasadın oldukça verimli başladığını ve geçen yıla göre daha yüksek bir rekolte beklendiğini belirtti. Şahin, ihracatın fiyatlar üzerindeki etkisine dikkat çekerek, İtalya ve Arap ülkelerinden gelen talebin artmasını umduğunu söyledi.

Kemer Mahallesi Muhtarı Birol Bozakın ise, kestane toplamanın yüksek ağaçlar nedeniyle riskli bir iş olduğunu belirterek, sezonun kazasız ve bereketli geçmesini diledi. “Kara aşı kestanesi ile Ege Bölgesi’nde lideriz,” diyen Bozakın, bölgenin meşhur kestaneleri sayesinde tüccarların ilk olarak bu bölgeye geldiklerini ifade etti.

2024 yılında kestaneler, kilogram başına 300-350 TL civarında satılıyor ve bu da üreticilerin yüzünü güldürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çuvalla gömüp hasat zamanı çıkarıyorlar: Kilosunu 350 liradan satıyorlar, 2,5 ayda hazır
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz