1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dekarda 2-2.5 ton ürün veriyor, fabrikalara 3 TL’den satılıyor! Üreticinin gözdesi: En çok bu kazandırıyor

Dekarda 2-2.5 ton ürün veriyor, fabrikalara 3 TL’den satılıyor! Üreticinin gözdesi: En çok bu kazandırıyor

featured
service

Pamukkale ilçesine bağlı Pınarkent, Kocadere, Eldenizli, Küçükdere, Yeniköy ve Irlığanlı bölgelerindeki ayva bahçelerinde verimin iyi olduğu belirtildi. Üretici Erhan Çaylı, geçen yıl tarlada kilogramı 15 TL’den ihraç edilen ayvanın bu yıl 25 TL’den alımının yapılmaya devam ettiğini söyledi. Denizli’nin toprak ve hava koşullarının ayva üretimine son derece uygun olduğunu vurgulayan Çaylı, “Denizli’de il merkezinde 6 bin 500 hektar alanda toplam 16 bin ton ayva üretimi yapılıyor” dedi.

Yetiştirilen ayvaların toptan olarak tarlada 25 TL’den satıldığını belirten Çaylı, ayvanın önemli bir bölümünün başta Rusya olmak üzere, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihraç edildiğini ifade etti. Tarlada toplanan ayvalar ihracat için ayrıldıktan sonra, reçel fabrikalarına kilogramı 10 TL’den, meyve suyu fabrikalarına ise kilogramı 3 TL’den gönderiliyor.

Denizli’de üreticilere ayva, kayısı, armut, üzüm ve nektarin gibi meyve türlerinden dikmelerini öneren Erhan Çaylı, “Denizli’de ürün deseninin ve çeşitliliğinin artırılması için üreticilere ayva dikmelerini öneriyoruz. Üreticilerimiz genellikle ‘Eşme Limon Ayvası’ türünü tercih ediyor. Bu ayva cinsi, ağacın yaşına göre dekarda 2 – 2.5 ton arasında ürün veriyor. İhracatçı da en çok bu ayva türünü tercih ediyor” diye konuştu. Çaylı, ayva yetiştirmenin diğer meyve çeşitlerine göre daha kolay olduğunu belirterek, “Denizli, tekstil ve konfeksiyondan sonra Türkiye’de ayva üretiminin de başkenti olabilir. Ancak üreticimiz kaliteli üretimden asla vazgeçmemeli” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dekarda 2-2.5 ton ürün veriyor, fabrikalara 3 TL’den satılıyor! Üreticinin gözdesi: En çok bu kazandırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz