1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Parti’den ‘Garantör ülke’ açıklaması: Ne doğru ne yalan

DEM Parti’den ‘Garantör ülke’ açıklaması: Ne doğru ne yalan

featured
service

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşı DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin.” çıkışının ardından, İmralı’da tutuklu bulunan bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, 4,5 yıldan sonra ilk kez yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’la yüz yüze görüştü.Ömer Öcalan, İmralı’yı ziyaretinin ardından amcasının “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” mesajını paylaştı.

Koşulların ne olduğuna dair iddialar da hızla gündemdeki yerini aldı. Sözcü’nün haberine göre Abdullah Öcalan iki şart sundu. Buna göre barış görüşmeleri için garantör ülke ve yasal güvence talep edildi. Garantör ülke için bir isim verilmedi.

Konuyla ilgili ANKARAGÜNDEM’a konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Ömer Öcalan görüşmenin içeriğini açıkladı. DEM parti sözcüsü bunu yalanladı demeniz de doğruladı demeniz de yanlış olur.” açıklamasını yaptı.

DEM Parti basın biriminden Kenan Kırkaya ise ANKARAGÜNDEM’a yaptığı açıklamasında, kendilerine böyle bir bilgi ulaşmadığını söyledi. “Biz doğrudan bu görüşmenin tarafı değiliz.” diyen Kırkaya, “Ne bilgi varsa Ömer Öcalan’ın elinde. Benim edindiğim bilgi, böyle bir şart koşma meselesinin olmadığı yönünde. Onda da böyle bir şey yok. Nereden çıkıyor, nasıl çıkıyor bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEM Parti’den ‘Garantör ülke’ açıklaması: Ne doğru ne yalan
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz