1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Partili Ayşegül Doğan’dan iktidara: Kürt şarkıları ve halaylar neden suç sayılıyor?

DEM Partili Ayşegül Doğan’dan iktidara: Kürt şarkıları ve halaylar neden suç sayılıyor?

featured
service

Doğan, hükümetin bu hareketleri ırkçılığı ve ayrımcılığı teşvik etmek olarak değerlendirdi ve “Onlarca insan istedikleri Kürt şarkılar eşliğinde halay çektiği için tutuklu. Bu bir nefret suçu, ırkçılık ve ayrımcılık değilse nedir?” dedi. Ayrıca, Kürtlerin kendilerini ifade etme biçimlerine yönelik saldırıları kınayarak, bu uygulamaların toplumsal barışa zarar verdiğini belirtti.

Doğan, Van il binasına yapılan baskınlar ve gözaltı operasyonlarını da gündeme getirerek, bu tür eylemlerin geçmişteki ayrımcı politikaların bir devamı olduğunu vurguladı. “Bu iktidarlar da yaşananlardan ders çıkarmıyor. Kürtlerin kendilerini ifade etme biçimine bir saldırı yapıyorsunuz,” şeklinde konuştu.

DEM Parti Sözcüsü, hükümetin iktidar mücadelesini Kürtler üzerinden yapmaktan vazgeçmesini ve toplumu tehlikeli bir duruma sürüklememesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, tutuklanan tüm kişilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Diğer yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin başıboş köpekleri toplama haberlerini de yalanlayan Doğan, belediyelerinin bu uygulamayı hayata geçirmeyeceğini belirtti ve hayvanların barınaklarda tedavi edileceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEM Partili Ayşegül Doğan’dan iktidara: Kürt şarkıları ve halaylar neden suç sayılıyor?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz