1. Haberler
  2. Gündem
  3. Demokrat Partide 2024 Başkanlık Yarışı: Biden’dan Sonra Kim Aday Olacak?

Demokrat Partide 2024 Başkanlık Yarışı: Biden’dan Sonra Kim Aday Olacak?

featured
service

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekileceğini açıkladı. Bu durum, başkan yardımcısı Kamala Harris’e destek vermesine rağmen gözlerin gelecek ay Chicago’da gerçekleştirilecek olan Demokrat Parti kongresine çevrilmesine neden oldu.

Biden’ın bu çekilme kararı, Demokratik Ulusal Komitesinin (DNC) 19-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği toplantıda, Harris dışında birçok muhtemel adayın isimlerinin anılmasına yol açtı. Eski başkan Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton ile eski dışişleri bakanı John Kerry’nin Harris’e destek vermesi, onun başkan adaylığı için şansını artırsa da diğer alternatif isimler de dikkat çekiyor.

IEEE gibi isimler arasında Kentucky Valisi Andy Beshear ve Maryland Valisi Wes Moore’nun yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca Senatörler Amy Klobuchar ve Cory Booker’ın isimleri de geçiyor.

Demokrat Partinin Chicago’da yapacağı kongrede, Biden sonrası süreçte yeni bir liderin belirlenmesi bekleniyor. Ancak şu an için birçok önemli isim Harris’e destek vermekten kaçınıyor ve bu durum partideki dinamikleri etkilemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demokrat Partide 2024 Başkanlık Yarışı: Biden’dan Sonra Kim Aday Olacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz