1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dervişoğlu’ndan ‘çözüm süreci’ açıklaması: Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz

Dervişoğlu’ndan ‘çözüm süreci’ açıklaması: Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz

featured
service

Kurtulmuş’tan 3. madde açıklaması: Bu bir algı operasyonu

Dervişoğlu, Kurtulmuş’un sözlerinin millet iradesinden uzak olduğunu vurgulayarak, “Sarayın atanmış ve zavallı memuru olduğunu kanıtladı” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, yaptığı açıklamalarda anayasa değişikliği, Cumhur İttifakı’nın politikaları ve çözüm sürecine ilişkin de eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili milletvekilleri ile tokalaşmasına da değinen Dervişoğlu, “Bunun adı kapsayıcılık değil, toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabasıdır” yorumunu yaptı.

Numan Kurtulmuş’un, devlet kavramına yönelik ifadelerine tepki gösteren Dervişoğlu, “Sizin devletiniz, saraydaki zatın iki dudağından çıkan emirlerdir. Türk devleti ise ülkesi ve ülküsü bellidir” diyerek, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinin tartışmaya açılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. “Bizim anladığımız devlet, milletin iradesine dayanır; sarayın değil” diyen Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin işgal ve işbirlikçilere karşı kazanılmış bir mücadele sonucu kurulduğunun altını çizdi.

Son dönemde “anayasa değişikliği” yerine “yeni anayasa” kavramının kullanılmasının bilinçli bir strateji olduğunu söyleyen Dervişoğlu, bu söylemin anayasanın değişmez maddelerini kademeli olarak tartışılır hale getirmeyi amaçladığını öne sürdü. Dervişoğlu, “Amaç, Erdoğan’a ömür boyu tek adamlık sağlamak ve üniter yapıyı federatif bir sisteme dönüştürmek. Bu yoldan giderek, Türkiye’yi çok kökenli, çok bölgeli ve çok dilli bir yapıya sürüklemek istiyorlar” dedi.

Dervişoğlu, 2017’de İYİ Parti’nin kuruluşunun ardından Cumhur İttifakı’nın genişlemeye başladığını hatırlattı. İttifakın önce HÜDA-PAR ile ardından da son dönemde bazı yeni aktörlerle iş birliği yaptığını vurgulayan Dervişoğlu, “Bunun adı kapsayıcılık değil, toplumu siyasi emellere alet etme çabasıdır. Bu, çözüm süreci adı altında yürütülen ihanetin bir devamıdır” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı’nın geçmişte rafa kaldırdığı çözüm sürecini yeniden sahneye koymaya çalıştığını söyleyen Dervişoğlu, “Bu millete aynı filmi tekrar izlettiremezsiniz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dervişoğlu’ndan ‘çözüm süreci’ açıklaması: Bu filmi bir daha çekemeyeceksiniz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz