1. Haberler
  2. Gündem
  3. Destici’den ‘sokak hayvanları’ açıklaması: Çocuklar okula, yaşlılar sabah namazına gidemiyor

Destici’den ‘sokak hayvanları’ açıklaması: Çocuklar okula, yaşlılar sabah namazına gidemiyor

featured
service

Darbelerin karşısında durmaya devam edeceklerini vurgulayan Destici, İstanbul’un fethedildiği 29 Mayıs 1453’ün de hem dünya hem de Türk İslam tarihi için önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlattı.

Gazze’de ve Filistin’de katliam, soykırım yapan İsrail’in bir an önce saldırılarını durdurması gerektiğini belirten Destici, “İsrail’in Gazze’den sonra başka hedefleri var. Onun için bütün İslam dünyasının ve bizlerin gerekli tedbirleri alması, gerekli tepkiyi en şiddetli şekilde göstermesi gerekmektedir. Açıktan Gazze’deki ve Filistin’deki direnişçilerin desteklenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Filistin’i tanıyan ülkelerin sayısının arttığını aktaran Destici, şöyle devam etti:

“İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bugün Filistin Devleti’ni resmi olarak tanıyacaklarını duyurmuştur. İsrail’in açık tehditlerine rağmen Filistin’i tanıma kararı alan İspanya’nın bu hamlesiyle BM’nin 193 üye devletinden 145’i artık Filistin Devleti’ni tanımaktadır. Türkiye bütün bu süreçlerde net bir şekilde Filistin’in, Gazze’nin ve Gazzelilerin siyasi temsilcisi olan Hamas’ın yanında çok açık ve bir şekilde durmuştur. Türkiye’nin gösterdiği bu tavır kıymetlidir.”

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde İstiklal Marşı sırasında ayağa kalmayan araştırma görevlisinin açığa alındığını aktaran Destici, bu kişinin referansının kim olduğunun ortaya çıkarılması ve bununla ilgili işlem başlatılması gerektiğini vurguladı.

Destici, hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada Türkiye’de hazirandan sonra enflasyonun düşmesinin beklendiğini, bu durumun sevindirici olduğunu dile getirerek, temmuzda emeklilerin rahatlatılarak düşük maaş alanlara geçen yıl kök maaştan dolayı verilmeyen yüzde 25 zammın yapılması gerektiğini belirtti.

Yine emekliye en az 5 bin lira seyyanen zam verilmesi, Kurban Bayramı ikramiyesinin de 10 bin liraya çıkarılması gerektiğini ifade eden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümet tarafından asgari ücrete bir artış gelmeyeceği ifade edilmiştir. Tüm çalışanların maaşı enflasyon oranında artırılırken asgari ücretlinin maaşını olduğu yerde bırakmak büyük bir haksızlıktır. İşveren bütün enflasyon farkını sattığı ürünlere yansıtmaktadır. Onlar bunu yansıtırken, asgari ücretliyi bundan mahrum etmek büyük haksızlık ve adaletsizlik olacaktır. Bunun için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmalı. Kaçtır fark, yüzde 30. O zaman 22 bin 100 lira yeni asgari ücret olarak açıklanmalıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Destici’den ‘sokak hayvanları’ açıklaması: Çocuklar okula, yaşlılar sabah namazına gidemiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz