1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEVA Partili Yeneroğlu ‘Marinetraffic’ verilerini Meclis gündemine taşıdı: Türkiye’den İsrail’e 88 gemi hangi nedenle gitti?

DEVA Partili Yeneroğlu ‘Marinetraffic’ verilerini Meclis gündemine taşıdı: Türkiye’den İsrail’e 88 gemi hangi nedenle gitti?

featured
service

İddialara göre, Türkiye’nin İsrail’e yönelik uyguladığı ticaret kısıtlamaları gölgesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Yeneroğlu, uluslararası gemi trafiği Marinetraffic verilerine dayanarak, Türkiye’den İsrail’e son bir ayda 88 geminin sefer gerçekleştirdiğini ve şu anda da 4 geminin yolda olduğunu belirtti.

Yeneroğlu, bu durumun, Ticaret Bakanlığı’nın açıklamalarıyla çeliştiğini ve Türkiye’nin İsrail ile olan ticaretini yoğun bir şekilde sürdürdüğünü gösterdiğini ifade ederek bu konuda Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a yazılı soru önergesi verdi.

Yeneroğlu, Bakan Bolat’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

‘İsrail ile ticaret resmi olarak yasaklanmasına rağmen gemi trafiği nasıl açıklanacak?’

Resmi olarak Türkiye-İsrail arasındaki ticaret yasaklanmış olmasına rağmen bu gemi trafiği nasıl açıklanabilecektir?

Türkiye İhracatçılar Meclisi verileri kapsamında Filistin’e olan ticaretimiz nasıl %525 oranında artmıştır? Bu artış nasıl izah edilmektedir?

Filistin, Türkiye’den herhangi bir insani yardım veya ihraç malzemesi talebinde bulunmuş mudur?

Savaş ve abluka halinde olan Filistin’e hangi malzemeler gönderilmiştir?

İsrail ile olan ticaretimizin yasaklanmasından önce gönderilen malzemeler ile Filistin’e gönderilen malzemeler aynı neviden malzemeler midir?

Filistin ile 2023 yılı ihracat hacmimiz ile 2024 yılı ihracat hacmimiz ne kadardır? Son iki yılda Türkiye ile Filistin arasındaki ticarette ihracat farkı ne kadar olmuştur? Eğer bir artış söz konusu ise bunun nedeni nedir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEVA Partili Yeneroğlu ‘Marinetraffic’ verilerini Meclis gündemine taşıdı: Türkiye’den İsrail’e 88 gemi hangi nedenle gitti?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz