Süreyya Kozak, 1997 yılında evlenip Uşak kent merkezine taşındıktan sonra ev hanımlığı yaptı ve üç çocuğunu büyüttü. Eşi, servis sürücülüğü ve fabrika işçiliği yaptıktan sonra Kozak, hayvancılıkla ilgilenmek için köyde büyükbaş hayvan çiftliği kurma kararı aldı. TKDK’ya başvurduktan sonra aldığı hibe desteği ile projelerini hayata geçirdi.
Süreyya Kozak, 1 milyon 300 bin lira hibe desteği ile 2 bin 200 metrekare kapalı, toplamda 3 bin 100 metrekarelik bir büyükbaş hayvan çiftliği kurdu. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan destekle, 48 gebe düve satın aldı. Yıl başında destekle alınan düvelerle çiftlik, 600 litre günlük süt üretimine ulaştı ve bu kapasitenin 1 tona çıkarılması hedefleniyor.
Çiftliğinde eşiyle birlikte yaşayan Kozak, zamanının tamamını inekler ve buzağılarla ilgilenerek geçiriyor. Traktör kullanabilen Kozak, hayvan bakımını, süt sağımını ve yemlemesini gerçekleştiriyor. Buzağılarına “Poyraz”, “Papatya” gibi isimler koyarak onlara biberonla bakıyor. Kozak, devlet destekleri sayesinde hayalini gerçekleştirdiğini ve bu desteklerin girişimci kadınlar için büyük bir fırsat sunduğunu belirtiyor.
Süreyya Kozak, devlet desteklerinin hayatını değiştirdiğini ve bu desteklerin her şeyden farklı olduğunu ifade ediyor. Evde oturmanın kimseye faydası olmadığını belirten Kozak, istekli olan herkesin bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğini vurguluyor. Kozak, çiftliğini daha da büyüterek Türkiye genelinde damızlık hayvan satışı yapmayı hedefliyor.
Yorumlar kapalı.