Devlet destek verdi o seri üretime geçti! Yılda tonlarca üretim: Lezzetini bilen havada kapıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıldırım, peynir üretiminde Akkaraman Koyunu ile Kıl Keçisi sütlerini, doğal şırdan mayasını ve yine yöreye ait Kemah tuzunu kullanıyor. Erzincan tulum peyniri 4 ay süren olgunlaşma sürecinin ardından satışa çıkıyor. Yıldırım, atalarından öğrendikleri üretim tekniklerini de uygulamayı ihmal etmiyor.

İHA, muhabirine yaptığı açıklamasında, bir arkadaşının tavsiyesiyle IPARD Programına başvurduğunu söyleyen ve destekle büyük bir tesis kuran Yıldırım, “Tesisimizde Erzincan tulum peynirini üretiyoruz ve ekstradan tereyağımızda var. Senelik 100 ton tulum peyniri üretiyoruz ve farklı illere gönderiyoruz. İmalathanemizde soğuk hava depomuzda bekletiyoruz” dedi.

Aldığı desteğin kendisine maddi ve manevi güç kattığını vurgulayan Yıldırım, “Benim tavsiyem cesur olsunlar ve sonuna kadar mücadele etsinler. Sakın pes etmesinler. O mücadele de bize çok şey kazandırdı. Bir devlet desteği alıyorsun güzel bir şey. Bende herkese tavsiye ediyorum. Cesaret yönünden geri kalmasınlar. Kolay ve iyi oldu bizim için” ifadelerine yer verdi.

erzincanda-tulum-peyniri-ureten-1.jpg

IPARD Programı kapsamında 2 milyon TL hibe alan ve böylece Erzincan’a 3 milyon 100 bin TL yatırım yapan Yıldırım, yöresel peynir üretim kapasitesini yılda 500 tona çıkararak yurtdışı pazarına açılmayı amaçlıyor. Ayrıca Yıldırım, tesisinde 11 kişiyi de istihdam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet destek verdi o seri üretime geçti! Yılda tonlarca üretim: Lezzetini bilen havada kapıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz