1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet destek veriyor, onlar 1744 rakımda üretiyor! Dinek Dağı’nda ‘Bal’ gibi üretim: Verimi de oldukça yüksek

Devlet destek veriyor, onlar 1744 rakımda üretiyor! Dinek Dağı’nda ‘Bal’ gibi üretim: Verimi de oldukça yüksek

featured
service

3 yıllık bütçesi 1 milyon 500.000 TL olan proje kapsamında ilk etapta 18 üreticiye %70 hibe ile organik arılı kovan ve ekipman desteği verildi. Arıcılar geçen sene iklim koşullarından dolayı istedikleri verimi alamamış olsalar da bu seneki hedefledikleri bal üretimine ulaşmayı amaçlıyorlar.

Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hızır Akdemir, AA muhabirine, projeden önce Dinek Dağı’nı ekipler ile gezdikleri ve organik bal üretimi için bu bölgeyi tercih ettiklerini belirtti. Bölgeye geçen sene 18 arıcı yerleştirdiklerini ve faaliyetlere başladıklarını aktaran Akdemir, “Arıcılarımıza organik arılı kovan ve ekipmanları KOP desteğiyle tedarik edildi. Sonrasında üretime başladık. Geçen yıl mevsim şartlarından dolayı arıcılar biraz mağdur oldu. Bu yıl çok iyi olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Akdemir, proje kapsamında malzemelerin %70 hibe ile sağlandığını, bu sene de %100 hibe olarak ilave kovan verildiği bilgisini de paylaştı.

Başlangıç aşamasında tüm üreticilere 20 arılı, 18 de yedek kovan dağıttıklarını söyleyen Akdemir, şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl da 11 kovan, 20 kilogram petek verildi. Bölgede şu anda 500’e yakın kovan var ama bu sayı 1000’e kadar çıkabilecek. Devletimiz arıcılarımıza çok güzel proje hazırladı. Aynı zamanda Orman İşletme Müdürlüğü 15 bin dekar alanda 20 çeşit ballı bitki dikti. Bunun için de çok teşekkür ederiz. Arıcılar ve birlik olarak projenin devam etmesi, sertifikalar ve coğrafi işaret alınması için mücadele edeceğiz. Projenin başarılı olacağına ve memleketimize fayda vereceğine inanıyoruz. Bütün arıcılarımızın gününü de kutluyor, bol kazançlı yıl diliyorum.”

kirikkalede-aricilar-2.jpg

18 yıldır arıcılık yaptığını söyleyen üretici Ali Rıza Çelik, bal veriminin çok iyi olduğunu vurgulayarak “Umarım devletimizin tanıdığı imkanları boşa çıkarmayacağız, devletimize katkıda bulunacağız. Aktif olarak 23 kovanım var. Zaman zaman artıyor veya eksiliyor. Devletimiz 50 kovana kadar müsaade etmiş. Projeden memnunuz, sağ olsunlar. Hem İl Tarım ve Orman hem de Orman İşletme Müdürlüğü elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Biz de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet destek veriyor, onlar 1744 rakımda üretiyor! Dinek Dağı’nda ‘Bal’ gibi üretim: Verimi de oldukça yüksek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz