1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilan-Engin Polat Davası’nda flaş gelişme: Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi Dilan-Engin Polat’ın dosyasını iade etti

Dilan-Engin Polat Davası’nda flaş gelişme: Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi Dilan-Engin Polat’ın dosyasını iade etti

featured
service

Dilan-Engin Polat’a 40 yıla kadar hapis istemi: Savcılık iddianamesinin detayları belli oldu

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli 1 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında yer alan Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulmuş, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan ön inceleme raporunda, şüphelilerin tasfiye halindeki şirketler aracılığıyla sahte fatura düzenleyerek 200 milyon lira üzerinde para transferi gerçekleştirdiği belirlenmişti.

Operasyonun son aşamalarında, Engin Polat’ın yönetimindeki Milda Gayrimenkul isimli şirkette toplanan paralarla gayrimenkul ve araç alımı yapıldığı tespit edilmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin izini sürerek İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti.

Soruşturma sürecinde tutuklanan 16 şüphelinin yanı sıra, 27 şirkete kayyum atanmış ve bazı şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak Cumhuriyet savcılığının tamamladığı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüphelilerin “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “yasa dışı bahis”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlarından cezalandırılmaları istenmişti.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi yönündeki kararıyla birlikte, hukuki sürecin daha geniş kapsamlı bir değerlendirme ile devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilan-Engin Polat Davası’nda flaş gelişme: Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi Dilan-Engin Polat’ın dosyasını iade etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz