1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Gümülcine’de Eğitimi Destekliyor

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Gümülcine’de Eğitimi Destekliyor

featured
service

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Gümülcine’deki Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesini ziyaret etti. Bozay, ziyareti sırasında Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in anma törenine katılmak üzere bölgeye geldi.

Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Batı Trakya’daki Türk toplumunun eğitim konusundaki hassasiyetine dikkat çeken Bozay, “Sizin, Yunanistan’da iyi bir eğitim alarak toplumda yerinizi sağlamlaştırmanız önemli. Bu süreçte kimliğinizi ve kültürünüzü korumalı, değerlerinizi her zaman ön planda tutmalısınız,” dedi.

Bozay, Celal Bayar’ın açtığı okulda bulunmanın önemine değinerek, “Burada eğitim gören 600’den fazla öğrenci, gelecekte sağlam birer birey olarak topluma kazandırılacak. Biz de bu nedenle ziyaret ettik, ihtiyaçlarınızı ve iş birliği yapabileceğimiz alanları görmek amacıyla buradayız,” ifadelerini kullandı.

Okul ziyaretinin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Bozay, “Üst düzey liderler arasında iş birliği ve ortak bir komşuluk kültürü oluşturma niyeti var. Biz de bu iradenin güçlü bir şekilde hayata geçirilmesi üzerine konuşmalar yaptık,” şeklinde konuştu.

Bozay’a ziyareti sırasında, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik Havacılık Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da eşlik etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün 29. yılında düzenlen anma törenine katılmak üzere dün geldiği Gümülcine’de Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Gümülcine’de Eğitimi Destekliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz