1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanı Fidan:Mısır’a Filistin meselesinde çok fazla destek ve yardım etmemiz gerekiyor

Dışişleri Bakanı Fidan:Mısır’a Filistin meselesinde çok fazla destek ve yardım etmemiz gerekiyor

featured
service

Bakan Fidan, Filistin meselesinde, Gazze sorununda Mısır ‘ın bir ön cephe ülkesi olduğunu belirterek, ” Bu konuda hem mağdurdur hem de taraftırlar. Gazze’ye insani yardım, Gazze’deki savaşın durması gibi konularda çok büyük rol oynamakta.” dedi.

Refah Sınır Kapısı’nın açık olduğu dönemde yardımların Gazze’ye ulaştırılmasında Mısır’ın büyük rol oynadığını belirten Fidan, El-Ariş Limanı’ndaki yardım faaliyetleri çerçevesinde Mısır Kızılayı, Türk Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) ortak çalışmasını yerinde gördüğünü ifade etti.

Fidan, “Mısır’a özellikle Filistin meselesinde çok fazla destek ve yardım etmemiz gerekiyor. Tek başına bırakmamalıyız.” dedi.

Fidan, Mısır’la uluslararası arenada Afrika’daki istikrarın sağlanması konusunda görüş alışverişi yaptıklarını ifade ederek, Libya, Somali ve Sudan’da çatışmaların durmasının yanı sıra istikrarsız ortamın giderilmesi için yapılabilecek işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Fidan, Mısır tarafıyla, Afrika’nın geri kalanında yapılabilecek yatırım ve ticaret konuları hakkında verimli görüşmeler yaptıklarını da dile getirerek, şöyle konuştu:

“Mısır ve Türkiye, Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) vizyonu doğrultusunda, iki ülkenin sahip olduğu bütün kapasiteyi, hem ikili ilişkilerde hem bölgesel ilişkilerde gerçekleştirme ve hayata geçirme konusunda tam bir iradeye sahipler. Ayrıca şuna da inanıyorum, çok yakın zamanda aramızdaki ilişkinin daha sistematik bir çerçeveye oturmasının bölge içinde bir örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Fidan:Mısır’a Filistin meselesinde çok fazla destek ve yardım etmemiz gerekiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz