1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Dikkat Çeken Hamas Yorumu: ‘Hamas Gider, Başkası Gelir’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Dikkat Çeken Hamas Yorumu: ‘Hamas Gider, Başkası Gelir’

featured
service

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada ayakta alkışlanmasının ve ABD’den aldığı desteğin onu cesaretlendirip cesaretlendirmediğinin sorulması üzerine Fidan, bu durumun Netanyahu’yu “şüphesiz her zaman cesaretlendireceğini” vurguladı.

Fidan, “Bence Netanyahu şunun çok iyi farkında. Amerika’yı rehin almış durumda. Lübnan’da savaşa girerse, ABD’nin Netanyahu’nun arkasında savaşa girmek dışında hiçbir çaresi yok.” değerlendirmesini yaptı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’da uğradığı suikasta ilişkin de Fidan, “Ben tekrar sizin vesilenizle şehit İsmail Heniyye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum. Filistin ulusuna başsağlığı diliyorum. İslam alemine başsağlığı diliyorum. Onun katledilmesiyle barışı da katlettiklerini unutmasınlar. Bu mesajın da altını özellikle çiziyorum.” ifadelerini kullandı.

Fidan, “İsrail toprak çalmaktan vazgeçmeyecek. Buna karşı oluşacak direnişi ise güvenlik tehdidi olarak lanse edecekler. Anlamadıkları şu: Direnişin sebebi İsrail’in politikaları. Bugün Hamas gider, yarın başka bir oluşum gelir. İşgal devam ettikçe direniş devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Dikkat Çeken Hamas Yorumu: ‘Hamas Gider, Başkası Gelir’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz