Dışişleri Bakanlığı: Suriye politikası iddiaları temel tarih bilgisinden yoksun!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Suriye ve Orta Doğu politikasıyla ilgili son iddialar üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama, ülkenin dış politikasının devlet ve millet çıkarlarına dayandığını vurguladı. Bakanlık, Türkiye’nin Orta Doğu’daki güçlü tarihi ve kültürel bağlarıyla barış, istikrar ve refahı hedeflediğini belirtti.

Açıklamada, Türkiye’nin dış politikasının uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışına dayandığı vurgulandı. “Türkiye, Suriye’deki iç çatışma nedeniyle ortaya çıkan insani krize karşı ilkeli bir duruş sergilemiştir. Milli çıkarlar doğrultusunda dış politikasını güncelleyen ülkemiz, ulusal güvenliği tehdit eden unsurlara karşı gereken adımları atmaktan kaçınmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık açıklamasında, demokrasilerde dış politikaya yapıcı eleştiriler getirilmesinin önemine işaret edilerek, “Ancak siyasi amaçlarla gerçeklerin saptırılması ve ideolojik önyargılara dayalı suçlamalar yapılması kabul edilemez.” denildi.

Açıklamada, Orta Doğu ve Suriye politikalarıyla ilgili iddiaların analitik bir temele dayanmadığı ve temel tarih bilgisi eksikliği taşıdığı vurgulandı. Türkiye’nin, “ateş çemberine dönüşmüş bir bölgede barış ve istikrar adası” olma başarısına işaret edildi ve bölgedeki çatışmalardan uzak durarak milletin huzur ve güvenliğini sağladığı ve refahını artırdığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Orta Doğu’da barış, istikrar ve refahın tesisini hedeflediği ve ulusal güvenlik için gerekli tüm önlemleri alacağı vurgulandı. Dış politikadaki adımların devlet ve millet çıkarları doğrultusunda atılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanlığı: Suriye politikası iddiaları temel tarih bilgisinden yoksun!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz