DİSK’ten TÜİK Önünde Asgari Ücret Çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), TÜİK binası önünde toplandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon verilerine ilişkin açıklama yaptı. Çerkezoğlu, TÜİK’in verileri baskılanmış biçimde açıkladığını belirtti.

Çerkezoğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:

‘Yine bir ayın 3’ünde TÜİK önündeyiz. TÜİK yıllık ve aylık enflasyon rakamlarını açıkladı. Bu rakamlar milyonlarca emeği ile geçinen işçinin ücret artışını da belirleyecek. 6 aylık enflasyon rakamı milyonlarca işçinin ekmeğini belirlemesi anlamında çok önemliydi.

Hepimizin evine fatura geliyor. Gerçek enflasyonunu hepimiz yaşıyoruz. Gıda enflasyonu yüzde 94 ile 121 bandındadır. Bizim karnımızı doyurmak için yaptığımız harcımalar yüzde 100’ü çoktan aşmış durumda. Resmi verilere göre ise yüzde 68,08 olarak açıklanmıştır. TÜİK’in baskılanmış verilerine göre asgari ücretin önemli bir bölümü erimiştir.

2024’ün ilk 6 ayında milyonların ekmeği küçülmüştür. Yıl başında belirlenen asgari ücret ile “Yıl sonuna kadar devam edeceğiz” demek milleti açlıkla yüz yüze bırakacağız demektir. Yılın daha 4’üncü ayında açlık sınırının altına düşen asgari ücret ile yıl sonuna kadar devam etmenin akılla, mantıkla ve vicdanla bağdaşık bir tarafı bulunmamaktadır.

Bundan sonra yapılması gereken bellidir. Asgari ücret TÜİK verilerine göre dahi çökmüştür. DİSK olarak yıllardır önerdiğimiz gibi; enflasyon tek haneye düşene kadar yılda 4 defa asgari ücret zammı yapılması gerekmektedir.’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DİSK’ten TÜİK Önünde Asgari Ücret Çağrısı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz