1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyanet’ten ihbar skandalı: Türk hacıların odaları basıldı kapılar kırıldı

Diyanet’ten ihbar skandalı: Türk hacıların odaları basıldı kapılar kırıldı

featured
service

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adaylarını Suudi Arabistan makamlarına ihbar ederek büyük bir skandala imza attı. Hac hizmetleri için 6530 ile 7580 dolar arasında değişen ücretler talep eden ve buradan gelir elde eden Diyanet, kendi organizasyonu dışında hacca giden Türk vatandaşlarını hedef aldı. Bu kişilerin otel odalarında gözaltına alındığı ve ciddi mağduriyetler yaşandığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan’ın itirafıyla ortaya çıkan bu skandalda, Suudi polisinin Diyanet’in şikayeti üzerine harekete geçtiği öğrenildi. Ticari, turistik ya da başka ülke kotası hakkıyla Mekke’ye giden on binlerce Türk vatandaşının otel odaları basılarak, 90 bin TL’ye yakın para cezası kesildi ve hac farizaları engellendi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a seslenerek bu utanç verici duruma son verilmesi çağrısında bulundu. Ekmen, “Bu utanç verici duruma son verin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Saadet Partisi Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi Fesih Bozan, kutsal topraklarda mağdur durumda olan yaklaşık 2 bin Diyarbakırlı hacı adayının durumunu gündeme getirdi. Bozan, “Diyanet yetkilisinin Suud makamlarına şikayeti üzerine polis, otellere baskın üstüne baskın yaparak, hatta barbarca mahremiyetleri de çiğneyip otel kapılarını kırarak vatandaşlarımızı arıyor, takibe alıyor ve yakalananlar sınır dışı ediliyor.” şeklinde konuştu.

Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada Mekke’de hac ibadetini yapan Türk hacı adaylarının otel odalarının basıldığına dair görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde hacıların onlarca otel odasının kapılarının kırıldığı ve eşyalarının dağıtıldığı anlaşılıyor.

Ortaya çıkan görüntüler, bu skandalın boyutlarını gözler önüne seriyor ve Türk hacı adaylarının yaşadığı mağduriyeti bir kez daha gündeme taşıyor. Bu skandal, Diyanet’in hac organizasyonlarına yönelik güveni sarsmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyanet’ten ihbar skandalı: Türk hacıların odaları basıldı kapılar kırıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz