1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ cinayetinde karar

‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ cinayetinde karar

featured
service

“Diyarbakırlı Ramazan Hoca”yı bıçaklayarak öldüren Erkan Baykut ifade verdi: Cinayeti kafamda kurguladım

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erkan Baykut’un, Pişkin’i işlettiği çay ocağında bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı belirtildi. Mahkeme, Baykut’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Ramazan Pişkin

İddianamede olayın detaylarına da yer verildi. Buna göre, Ramazan Pişkin’in İstanbul’da bulunan iş yerinde bıçakla yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşılmasıyla birlikte soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Olaya ilişkin görgü tanığı İbrahim Baştürk’ün ifadesine göre, saldırı anında bir erkeğin elinde bıçakla görüldüğü ve Pişkin’in yaralı olarak bulunduğu çay ocağına dikkat çektiği belirtildi. İddianamede ayrıca, güvenlik kameraları aracılığıyla şüphelinin belediye otobüsüne bindiği ve Beyoğlu Bahariye Caddesi’nde indiği, ardından İstiklal Mahallesi’nde bir adrese hareket ettiğinin tespit edildiği bilgisine yer verildi. Erkan Baykut’un, olaydan sonra saklandığı evde polis tarafından yakalandığı da iddianamede yer aldı.

Erkan Baykut’un savunmasında, Ramazan Pişkin’i tanımadığını, kendisini Saboor Muradı ismiyle tanıdığı bir kişi zannederek saldırdığını ve bu kişinin kendisine uyuşturucu verdiğini iddia ettiği ifade edildi. Baykut, saldırı anında Pişkin’in kendisine zarar verebileceği düşüncesiyle bıçak çektiğini ve olay yerinden kaçtığını belirtti.

İddianamede ayrıca, olay yerinde şüphelinin kullanmış olduğu birden fazla telefon numarasının incelenmesine rağmen, olaya ilişkin şüpheli bir durumun tespit edilemediği vurgulandı. Pişkin’in kardeşlerinin de şikayetçi olarak yer aldığı belirtilen iddianamede, Erkan Baykut’un “Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Ramazan Pişkin, Diyarbakır’ın sevilen simalarından biri olarak biliniyor ve özellikle Ulu Cami’de yaptığı dini konuşmalarla tanınıyordu. Akıl sağlığı sorunları nedeniyle Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde tedavi gördüğü biliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ cinayetinde karar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz